ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ 3.3.21 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ Ο ΕΥΡΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

14.3.2021

ΠΡΩΤΟΝ

Σήμερα δημοσιεύουμε ὁλόκληρη τὴν συνταρακτικὴ συνέντευξιν τοῦ Γέροντος Γαβριὴλ στὸ ἀντικειμενικὸ δημοσιογραφικὸ συγκρότημα τῶν ἐφημερίδων ΕΣΤΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στὴν  «Ὀρθόδοξη Ἀλήθεια» τῆς 3.3.21 ποὺ ἔδωσε στὸν ἄξιον δημοσιογράφον  κ. Σωτήριο Λέτσιο

(ἴδ. ἐπίσης https://www.fotgrammi.gr/εθνικά-θέματα/η-ορθοδοξη-αληθεια-3-μαρτιου-2021-ταρασσει/).

 

Απομαγνητοφώνησις συνεντεύξεως Γέροντος Γαβριήλ από το Κελλίον Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω (Ιεράς Μονής Κουτλομουσίου) εις τον κ. Σωτήριο Λέτσιο για την Ορθόδοξη Αλήθεια της 3.3.2021

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η έκρηξη της πανδημίας του κορωνοιού βρίσκει την ανθρωπότητα και μαζί και την Ελλάδα, την πατρίδα μας, αντιμέτωπους με έναν θανάσιμο κίνδυνο; Γιατί μας βρήκε τώρα αυτό το απρόσμενο κακό; Είναι μια ένδειξη ότι φύγαμε μακριά από τις διδαχές του Κυρίου; Είναι μια ένδειξη τιμωρίας προς τους ανθρώπους;

Πώς θα μπορέσουμε εμείς εδώ οι Έλληνες να προστατευθούμε από την πανδημία χωρίς να χάσουμε το φρόνημα και την δύναμή μας;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Ελληνική Βουλή ψήφισε Νόμους εναντίον των Νόμων του Θεού. Νομιμοποίησε τις πορνείες, τις μοιχείες , τις εκτρώσεις, την ελεύθερη συμβίωση, τον πολιτικό γάμο, τη καύση των νεκρών, πέταξε τον σταυρό από την σημαία, βγάζει τα θρησκευτικά από τα σχολεία, διδάσκει το σεξ στα μικρά παιδάκια, έβγαλε νόμο να παντρεύονται άνδρες με άνδρες και να έχουν δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά, χρειάζεται κανείς να ρωτάει γιατί ο Θεός επέτρεψε αυτό το πράγμα και άλλα που μας περιμένουν δεινά ;

Για να λυτρωθούμε από όλα αυτά χρειάζεται μετάνοια.

Όταν οι Πέρσαι είχαν κυριεύσει την Αθήνα, οι Αθηναίοι έστειλαν στο μαντείο των Δελφών  και ρωτούσαν :  «Πώς θα σωθούμε;» Και η Πυθία απήντησε : «Τα ξύλινα τείχη θα σώσουν την πόλη».

Και οι Άγιοι μας λένε ότι «η μετάνοια θα σώσει την ανθρωπότητα».

Η Ελληνική Βουλή που ψήφισε αυτούς τους Νόμους, δεν πρέπει να

λέγεται Βουλή. Πρέπει να αλλάξει όνομα.

Κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος σε μία μάχη έπιασε ένα στρατιώτη που κρυβόταν. Του λέει «Πώς σε λένε», λέει  «Αλέξανδρο με λένε» και του λέει «Αλέξανδρο σε λένε; Ή θα αλλάξεις διαγωγή ή θα αλλάξεις όνομα» .

Και η Ελληνική Βουλή που ψήφισε αυτούς τους Νόμους πρέπει να αλλάξει όνομα. Το όνομα που της αρμόζει είναι να λέγεται άβουλη και ασύνετη και απερίσκεπτη, που οδηγεί το Ελληνικό Έθνος στην καταστροφή. θα χαθούμε σαν φελλοί και θα μείνουμε μόνον στη ιστορία.

Για να ελπίζουμε στο έλεος του Θεού πρέπει όλοι να εξομολογούμαστε, να εκκλησιαζόμαστε, να προσευχόμαστε, να μελετούμε την Αγία Γραφή, να νηστεύουμε, όταν μας δίνει ευλογία ο Πνευματικός μας να κοινωνούμε, να κάνουμε καλά έργα.

Αυτά είναι τα χρυσά κλειδιά που ανοίγουν τις πύλες του Ουρανού και έρχονται οι ευλογίες του Θεού.

Και μείς είμεθα πνευματικά αλεξίσφαιρα.

Τα μικρόβια είναι υποτακτικοί του Θεού. Δεν κάνουν ό,τι θέλουν, δεν πηγαίνουν όπου θέλουν, όπως και τα στοιχεία της φύσεως.

Όταν ο Ιωνάς έκανε παρακοή και δεν πήγε εκεί που του είπε ο Θεός στη Νινευί, το πλοίο έστρεψε τον άνεμο και ο άνεμος εμπόδισε την κυκλοφορία του πλοίου.

Και επιπλέον εκτός από αυτά που είπαμε, εξομολόγηση, εκκλησιασμό, νηστεία, προσευχή, μελέτη Αγίας Γραφής, καλά έργα, Θεία Κοινωνία, να κάνουμε και το εξής :

Όταν ο Θεός είπε στον Μωυσή να πει στον Φαραώ να αφήσει τους Εβραίους να φύγουν από την Αίγυπτο, και ο Φαραώ αρνήθηκε, και ο Θεός επέβαλε 10 πληγές για να αναγκάσει τον Φαραώ να αφήσει τους Εβραίους. Πριν επιβάλει την 10η πληγή που ήταν και η φοβερότερη, να πεθάνουν όλα τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων και του Φαραώ ακόμη και τα ζώα μέσα σε μία νύκτα, ο Θεός λέει στον Μωυσή : «Να πεις στους Εβραίους να σφάξουν ένα αρνί και με το αίμα του να χρήσουν τις πόρτες. Αυτό το αίμα θα είναι σημείο για μένα. Όταν θα στείλω τον Άγγελο να πατάξει τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων και τα ζώα, να δει ο Άγγελος το αίμα και να μη μπει στα σπίτια των Εβραίων» . Και όντως έτσι έγινε.

Και μείς να βάλουμε ένα σταυρό στη πόρτα και να φοράμε τον Σταυρό επάνω μας. Αυτά είναι τα μέσα  που θα αιτήσουμε το έλεος του Θεού.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι εκκλησίες στην Ελλάδα παραμένουν είτε κλειστές, είτε με περιορισμούς ως προς την παρουσία των πιστών. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στον κλονισμό της πίστης μας και στην απομάκρυνση από τον εκκλησιαστικό βίο;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Εκκλησία είναι μία πολύρρυτος και επίρρυτος πηγή ζωής και ευτυχίας για τον άνθρωπο .

Με τα μυστήρια της Εκκλησίας αντλούμε δυνάμεις πνευματικές. Χωρίς τα μυστήρια δεν μπορούμε να σωθούμε. Αυτοί που κλείνουν τις Εκκλησίες  εν ημέρα κρίσεως μαζί με τους δημίους θα τους κατατάξει με εκείνος που διώκαν τους Χριστιανούς και τους βασανίζαν.

Αλλά και στα σπίτια  ο καθένας μας μπορεί να κάνει την καρδιά του θυσιαστήριο και να προσφέρει θυσία στον Θεό, την προσευχή του και την λατρεία του και την δοξολογία του.

Λέει ο Ιερός Χρυσόστομος : «Να προσεύχεσθε όπου και να βρίσκεσθε, διότι είσθε Ναός Θεού και μη ψάχνετε άλλο τόπο από τον εαυτό σας». Και αναφέρει παράδειγμα :

Ο Απόστολος Παύλος με τον Απόστολο Σύλλα δεν είχαν Ναό να προσευχηθούν. Μέσα στη φυλακή προσευχήθηκαν και  με την προσευχή τους έγινε σεισμός  και λύθηκαν τα δεσμά και ελευθερωθήκαν.

Ο προφήτης Δανιήλ δεν είχε Ναό να προσευχηθεί  και μέσα στο λάκκο των λεόντων η προσευχή του έφραξε τα στόματα των λεόντων. Οι τρείς παίδες δεν είχαν Ναό να προσευχηθούν μέσα στο καμίνι και η προσευχή τους μετέβαλε την φλόγα σε δροσιά.

Ο ληστής δεν είχε Ναό να προσευχηθεί και πάνω στο Σταυρό προσευχήθηκε και από κει κέρδισε τον Παράδεισο.

Ο Ιωνάς δεν είχε Ναό να προσευχηθεί , μέσα στη κοιλιά του απαίσιου καρχαρίου προσευχήθηκε και ανάγκασε τον καρχαρία να τον βγάλει σε μια ακτή της Παλαιστίνης .

Ο Ιώβ δεν είχε Ναό να προσευχηθεί , πάνω στη κοπριά προσευχήθηκε και  ο Θεός του έδωσε υγεία και διπλά από ό,τι έχασε.

Δηλαδή η ψυχή του κάθε ανθρώπου είναι Αγία Τράπεζα, είναι Θυσιαστήριο.

Ο Λαός να προσεύχεται. Μέχρι να ανοίξουν τις Εκκλησίες να προσευχόμαστε στα σπίτια μας.

Αλλά αυτοί που κλείνουν τις Εκκλησίας μας στερούν την χάρη του Θεού, μας στερούν τα μυστήρια και δεν μπορούν να σωθούν αν δεν μετανοήσουν. Μαζί με τους δημίους θα τους κατατάξει ο Θεός εν ημέρα κρίσεως.

Όπως και οι αστυνομικοί που διώκουν τους Χριστιανούς, και δεν τους αφήνουν να πάνε στη Εκκλησία.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τι πιστεύετε για το Τάμα του Έθνους; Είναι σωστό, δίκαιο, έντιμο να κτίζονται στη Ελλάδα τεμένη και μάλιστα με χρήματα του βαρύτατα φορολογουμένου ελληνικού λαού και να περιθάλπονται παραλλαγμένοι τρομοκράτες, οι οποίοι μέχρι και αυτομαστιγώνονται ανηλεώς, και να μη δίνει το πράσινο φώς η Πολιτεία και η Εκκλησία σε ανιδιοτελείς ανθρώπους οι οποίοι προσφέρονται να διαθέσουν ποσά για την πραγματοποίηση του Τάματος του Κολοκοτρώνη, Καποδίστρια και των άλλων ηρώων του 1821;

 

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όταν ήρθε ο Ναβουχοδονόσωρ και αιχμαλώτισε τους Εβραίους, δεν ξέρω πόσα χρόνια έμειναν αιχμάλωτοι,  εκεί. Μετά ο Θεός αποφάσισε να τους γυρίσει πίσω. Είχε πυρπολήσει εν τω μεταξύ τον Ναό. Και αυτοί, όταν γύρισαν πίσω, στην πατρίδα τους, το χρέος τους ήταν πρώτα να κάνουν το Ναό του Θεού και μετά τα σπίτια τους. Αυτοί έκαναν το αντίθετο.

Λένε δεν είναι ώρα τώρα να κτίσουμε τον ναό και κτίζαν τα σπίτια τους. Και ο Θεός, δεν θυμάμαι  το όνομα του προφήτου, στέλνει τον προφήτη και τους λέει: «Για αυτό που κάνατε  που αφήσατε τον ναό μου και δεν τον κάνατε και φτιάξατε τα σπίτια σας,  θα σας στερήσω την φωτιά, το ψωμί, και την υγεία, το νερό, τα υλικά αγαθά».

Πως θα έχει ευλογία το Ελληνικό Έθνος, αφού δεν πραγματοποιεί το Τάμα ;

Θα συμβούν πολλά δεινά στο Ελληνικό Έθνους. Πρέπει το Τάμα να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε. Έτσι θα έχουμε ευλογία από τον Θεό. Μία αιτία που υποφέρουμε είναι και αυτό, που δεν πραγματοποιήσαμε το Τάμα μας.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, πώς κρίνετε την στάση των ιεραρχών και όσων διοικούν την Εκκλησία σήμερα; Στέκονται στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δυστυχώς πολλοί Ιεράρχες μας συμφωνούν με τον Οικουμενισμό. Και δεν διαμαρτύρονται. Και μάλιστα και διώκουν αυτούς που διαμαρτύρονται.

Ένας Άγιος είπε : «Όταν η πίστη κινδυνεύει και δεν διαμαρτύρομαι, αυτό είναι ίδιον αρνήσεως».  Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς που θεωρείται ο μεγαλύτερος Θεολόγος στη Εκκλησίας μας  την 2η χιλιετηρίδα λέει : «Τρία είναι τα είδη της αθεΐας, πρώτον είδος αθεΐας ο άθεος που λέει δεν υπάρχει Θεός, δεύτερον είδος αθεΐας και τρίτον είδος αθεΐας είναι όταν η πίστη μου κινδυνεύει και εγώ σιωπώ. Η σιωπή, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, είναι τρίτο είδος  αθεΐας» .

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος ρωτάει : «Πως δεν θα κολασθεί αυτός;» και η απάντηση είναι θετική : «Θα κολασθεί».

«Πως δεν θα κολασθεί αυτός που ενώ βλέπει  οι Νόμοι της Εκκλησίας αθετούνται και παραβαίνονται, κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει;».

Πολλοί  Ιερἀρχες συμπροσεύχονται με του αιρετικούς και λειτουργούν . Οι σχισματικοί της Ουκρανίας δεν είναι ιερείς  είναι ιερόσυλοι. Είναι αχειροτόνητοι και  αυτοχειροτόνητοι, είναι αιρετικοί και σχισματικοί και δεν θα σωθούν.

 

Και όσοι έχουν ευχαριστιακή επικοινωνία μαζί τους και συμπροσεύχονται και συλλειτουργούν μαζί τους  δεν θα σωθούν.

Ποιός μας το λέει αυτό;  Η Εκκλησία, Οι κανόνες της Εκκλησίας

 

Ο 45ος Αποστολικός Κανόνας της Εκκλησίας λεει :

«Ἐπίσκοπος, ἢ πρεσβύτερος, ἢ διάκονος, αἱρετικοῖς συνευξάμενος μόνον, ἀφοριζέσθω· εἰ δὲ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς ὡς κληρικοῖς ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω».

 

Και ο 2ος  Κανόνας της Αντιοχείας που επικυρώθηκε  από την 4η Οικουμενική Σύνοδο : «ὁ κοινωνῶν ἀκοινωνήτῳ ἀκοινώνητος ἔστω».

Στη Εκκλησιαστική γλώσσα ακοινώνητος και αφορισμένος έχουν την ίδια έννοια.  Είσαι εκτός Εκκλησίας και δεν σώζεσαι.

Και μια αιτία που δεινοπαθεί το Ελληνικό  Έθνος είναι ότι δεν είμαστε  σωστοί στη πίστη και οι Ιεράρχες μας προδίδουν την πίστη και συμπροσεύχονται και συλλειτουργούν.

Αυτό θα οδηγήσει το ελληνικό έθνος σε καταστροφή.

Οι αιρετικοί είναι εχθροί του Θεού και της Παναγίας .

Και όποιος έχει φιλία με τους εχθρούς του Θεού και της Παναγίας δεν θα σωθεί.

Είναι και αυτός εχθρός του Θεού και της Παναγίας.

Λέει ο Ιερός Χρυσόστομος : «τοῖς ἐχθροῖς τοῦ βασιλέως συμφιλιάζων, οὐ δύναται τοῦ βασιλέως φίλος εἶναι, ἀλλ’ οὐδὲ ζωῆς ἀξιοῦται» .

 

ΕΡΩΤΗΣΗ   

Ως λαός, ως χαρακτήρες και προσωπικότητες εμείς οι Έλληνες ποιό διαβλέπετε ότι μπορεί να είναι το μέλλον μας; Έχουμε απωλέσει τα θετικά μας στοιχεία;

 

Αναφέρεται στη Μυθολογία.

Όταν ο Θεός μοίραζε πατρίδες οι Έλληνες πήγαν  τελευταίοι.

Τους λέει : δεν έχω να σας δώσω, τα έδωσα όλα.

Μα Κύριε εμείς που θα μείνουμε ;

Μα τι να σας κάνω , αφού καθυστερήσατε ;

Μα για σένα Κύριε καθυστερήσαμε, για τον άγνωστο Θεό  μιλούσαμε .

Και τους λέει : Άντε με καταφέρατε Κράτησα κάτι για τα γεράματά μου,

πάρτε το και θαρθώ και εγώ να μένω μαζί σας.

Έτσι μας έδωσε τη Ελλάδα

Και πώς ευλόγησε ο Θεός το Ελληνικό Έθνος ανάμεσα σε όλα τα Έθνη της γης;

Απ΄όλες τις γλώσσες που υπάρχουν στον πλανήτη μας,  ο Θεός την Ελληνική γλώσσα διάλεξε να γραφούν τα Ευαγγέλια. Οι μεγαλύτεροι πατέρες της Εκκλησία μας  είναι Έλληνες.

Σε κάθε γωνιά της γης υπάρχουν μάρτυρες και Άγιοι.

Μόνον η Θεσσαλονίκη έχει 42 Αγίους.

Οι Άγιοι βοηθούσαν  την ανθρωπότητα και όταν ζούσαν και τώρα που κοιμήθηκαν.

Και ενώ ο Θεός τόσον μας ευλόγησε  και μείς λέμε τώρα, Κύριε δεν σε θέλουμε  για Θεό μας και  Κύριο μας.

Και πώς το λένε αυτό ;

Ψηφίζουμε  Νόμους εναντίον του Νόμου του Θεού, όπως είπα..

Νομιμοποιήσαμε τις πορνείες, τις μοιχείες , τις εκτρώσεις, την ελεύθερη συμβίωση, τον πολιτικό γάμο, τη καύση των νεκρών, διδάσκουμε το σεξ στα μικρά τα παιδάκια, ψηφίζουμε νόμους να παντρεύονται άνδρες με άνδρες να έχουν δικαίωμα να έχουν και παιδιά.

Θα μας πει και ο Θεός δεν με θέλετε για Θεό, δεν σας θέλω και γω για λαό μου.

Θα μας εξουθενώσει ο Θεός.

Αν δεν μετανοήσουμε, ο Θεός δεν μπορεί να μας βοηθήσει, σαν Έθνος θα οδηγηθούμε στην καταστροφή.

Ή θα παραχωρήσει ο Θεός πείνα ή γενοκτονία ή άλλα πράγματα. Ο Θεός γνωρίζει.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ένεκα της πανδημίας ασφαλώς και έχουν μειωθεί οι επισκέψεις των πιστών στο Άγιο Όρος. Ωστόσο, δέχεστε κάποια μηνύματα, κάποιες εκκλήσεις για βοήθεια και συμβουλές από τον κόσμο; Τι τους συμβουλεύετε;

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προσπαθώ εγώ και λέω και στους άλλους για να έχουμε ευλογία από τον Θεό, πρέπει να εξομολογούμαστε, να εκκλησιαζόμαστε, να νηστεύουμε, να προσευχόμαστε, να μελετούμε την Αγία Γραφή, να κάνουμε καλά έργα,

Στο τάφο δεν θα μπορούμε ούτε Κύριε ελέησον να πούμε, ούτε κανένα καλό έργο να κάνουμε.

Τα σάβανα, τα νεκρικά κουστούμια δεν έχουν τσέπες είναι άτσεπα.

Ότι δώσανε τα χεράκια μας, αυτό είναι δικό μας, τα άλλα θα τα πάρουν άλλοι, δεν μας ανήκουν.

Έχασα τα πάντα εκτός από κείνα που έδωσα

Τίποτε δεν είναι δικό μου, όταν είναι μόνον για τον εαυτό μου.

Η λογική μας λέει : «μη δίνεις γιατί θα στερηθείς και θα πεινάσεις».

Η πίστη μας λέει :  «Δώσε για να σου δώσει ο Θεός εκατό φορές περισσότερα από όσα έδωσες».

Κουλός είναι αυτός που δεν έχει χέρια.

Τα χέρια του κουλού είναι πολύ πολύ καλύτερα από του τσιγκούνη.

Θέλεις να γίνεις πτωχός εσύ και γώ : Θησαύριζε.

Θέλεις να έχεις αφθονία : σκόρπιζε.

Θέλεις να γίνεις ζητιάνος : Αποθήκευε.

Θέλεις να πεθάνεις από την πείνα, κλείσε τα μάτια σου και τα αυτιά σου στον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη δυστυχία.

Πολλοί λένε  : πλούσιος είναι αυτός που έχει πολλά και πτωχός είναι αυτός που δεν έχει τίποτε.

Αυτό είναι λάθος.

Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει πολλά αλλά αυτός που  δεν χρειάζεται πολλά..

Πτωχός δεν είναι αυτός που δεν έχει τίποτε αλλά αυτός που επιθυμεί πολλά

 

Μια κινεζική παροιμία λέει :

Αν έχεις χίλια στρέμματα φυτεμένο ρύζι, δύο πιάτα ρύζι μπορείς να φας το 24 ωρο,

αν έχεις ένα παλάτι με χίλια δωμάτια, ένας χώρος δύο μέτρα χρειάζεται για να κοιμηθείς. Τα άλλα  δεν σου χρειάζονται.

Γιατί ζούμε στο πλανήτη αυτό της γης ;

Υπάρχουμε για να δοξάζουμε τον Θεό και να προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους άλλους.

Η μεγαλύτερη χαρά στη ζωή που γνωρίζουμε είναι η χαρά που νοιώθουμε όταν χαρά χαρίζουμε.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε : Όποιος κάνει ελεημοσύνη, και όσο πιο πολύ μπορεί, πέφτει στη αγκαλιά του Θεού. Αγοράζει τον Παράδεισο και άγγελοι τον περιμένουν στον ουρανό.

Ο Όσιος Γαβριήλ ο κατά Χριστόν σαλός  ο γεωργιανός έλεγε : Στους εσχάτους χρόνους τους ανθρώπους θα τούς σώσει η καλοσύνη, η ταπείνωση και η αγάπη.

Η καλοσύνη ανοίγει τις πύλες του Παραδείσου.

Η ταπείνωση οδηγεί στο παράδεισο

Η αγάπη εμφανίζει τον ίδιο τον Θεό.

Να κάνετε το καλό για να σας σώσει η καλοσύνη σας, έλεγε στα πνευματικά του παιδιά.

Αν οι άνθρωποι απάνω στο πλανήτη της γης εφήρμοζαν μόνον μία εντολή του Ευαγγελίου «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως εαυτον», τότε η κοινωνά μας θα γινόταν ένας επίγειος Παράδεισος.

Οι στρατοί σε όλο τον κόσμο θα καταργηθούν.

Τα πολεμικά και πυρηνικά εργοστάσια θα κλείσουν.

Οι νομικές σχολές, οι σωφρονιστικές φυλακές, τα δικαστήρια, οι δικηγόροι δεν θάχουν λόγο υπάρξεως σε μία τέτοια κοινωνία, όπου ο ένας θα αγαπάει τον πλησίον του όπως τον εαυτόν του. Τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών θα κλείσουν.

Οι αστυνομικοί θα απολυθούν και θα πάνε στα σπίτια τους.

Αυτοί που κάνουν κλειδαριές και ασφαλιστικά συστήματα, θα κλείσουν.

Γιατί ;  Αφού αγαπώ τον πλησίον μου ως τον εαυτό μου, θα πάω να σκοτώσω τον εαυτό μου;  Θα πάω να κλέψω τον εαυτό μου ;

Δεν μπορούμε στα super market να αγοράσουμε αρετές, την αγάπη για τον Θεό, για τον πλησίον, ταπείνωση, υπομονή. Αυτά θα μας τα δώσει ο Θεός.

Όταν κάποιος εξομολογείται, εκκλησιάζεται, προσεύχεται, νηστεύει, μελετάει την Αγία Γραφή, κάνει καλά έργα, ο Θεός θα τον βοηθήσει να γίνει σωστός άνθρωπος.

Εύχομαι ολοψύχως ο Θεός να λυπηθεί το Ελληνικό Έθνος και να μας βγάλει από τα αδιέξοδα, να φωτίσει τους πολιτικούς να καταργήσουν αυτούς τους νόμους πού ψήφισαν και να επαναφέρουν τον Νόμο του Θεού, να φωτίσει τους Αρχιερείς μας και τους ιερείς, να πολιτεύονται σύμφωνα με τον Νόμο του Θεού και να βοηθάν τον κόσμο.

Να είναι  ποιμένες πραγματικοί και όχι μισθωτοί.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό για τον έως σήμερα βίο σας, οι στιγμές όπου οι άνθρωποι σας πίκραναν με τις πράξεις τους ήταν περισσότερες  από τις χαρές που σας πρόσφεραν;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εύχομαι ολοψύχως αυτοί που με στενοχώρησαν, με αδίκησαν, με συκοφάντησαν, να τους ευλογεί ο Θεός, αυτούς και όλους τους δικούς τους, εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι και να τους αξιώσει της Ουρανίου Βασιλείας.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Ἐπίσης δημοσιεύουμε τὸ ἄρθρο τοῦ Ἀντιστράτηγου ἐ.ἀ. κ. Λάμπρου Τζούμη στὶς 13.3.21 στὴν ἱστοσελίδα  

http://www.freepen.gr/2021/03/blog-post_435.html

μὲ τίτλον

«ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ , ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

 

Πράγματι καταντήσαμε νὰ συζητᾶμε γιὰ νὰ γιορτάσουμε τὴν ἐπέτειο τοῦ 21 μὲ κοινὲς ἐκδηλώσεις μὲ τὸ Μπαγκλαντές, ἀλλὰ δυστυχῶς λησμονήσαμε τὸ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ.

 

Ὑπερθεματίζουμε σὲ αὐτὰ ποὺ ἀναφέρει ὁ φίλτατος ἀγωνιστὴς ὑπὲρ βωμῶν καὶ ἑστιῶν καὶ ἀκεραίας πατρίδος Ἀντιστράτηγος ἐ. ἀ. κ. Λάμπρος Τζούμης.

Νὰ κοπτόμεθα ὑπὲρ μωαμεθανικῶν κοιμητηρίων, ἱεροδιδασκαλίων, καὶ νὰ ψεύδωνται ἀσυστόλως οἱ ἰθύνοντες ὅτι θὰ κοστίσουν δῆθεν μόνον 800.000 Εὐρώ, ἐνῷ ἡ ἀλήθεια εἶναι, κατ’ἀπόρρητη ἔκθεσιν τοῦ Πολεμικοῦ μας Ναυτικοῦ, ὅτι τὸ πσοὸν θὰ ἀνέρχεται σὲ ἄνω τῶν 130.000.000 Εὐρώ!!!.

Νὰ ἀνεχόμεθα τὸ βαρβαρότατον ἀλληλομαστίγωμα, μέχρι νὰ ρέουν αἵματα ἀπὸ τὰ σώματα αὐτῶν τῶν ταλαίπωρων καὶ δυστυχισμένων ἐξτρεμιστῶν μουσουλμάνων!!!!!!!

 

Παρακαλοῦμε τὰ μέλη, τοὺς φίλους καὶ συνεργάτες μας, ὅταν εὑρίσκουν τέτοια ἐνδιαφέροντα θέματα, νὰ μᾶς ἐνημερώνουν ἀμέσως καὶ νὰ μᾶς φέρνουν σὲ ἐπαφὴ μὲ τέτοιους ἑλληνόψυχους ἀνθρώπους, οὕτως ὥστε νὰ ἐνημερώνουμε πολλοὺς ἄλλους, μήπως αὐτοὶ ἐνθαρρυνθοῦν καὶ διαφωτίσουν μυριάδες ἄλλους ἐνδιαφερομένους καὶ αὐτοὶ νὰ συμπράξουν μαζί μας, ἐφ’ὅσον μέλη μας καὶ συνεργάτες μας  κατήντησαν νὰ εἶναι θεωρία ἐπισκόπου καὶ καρδία μυλωνᾶ καὶ ἐφαρμόζουν τό «,ὅλοι θὰ πᾶμε στὸ πόλεμο, ἐσεῖς θὰ πέσετε, ἐμεῖς θὰ δαφνοστεφανοθοῦμε» καὶ ἤρξαντο πάντες παραιτεῖσθαι…

 

Ἡ ἰσχὺς ἐν τῇ ἐνώσει

 

 

ΤΡΙΤΟΝ

Μία ἐπίσης συνταρακτικὴ εἴδησις τῶν τελευταίων ἡμερῶν ἀποτελεῖ ἡ γενναία πράξις τοῦ νεαροῦ ΕΥΡΥΤΟΥ ποὺ ζωγράφισε τοὺς ἥρωες τοῦ 21 στοὺς τοίχους τοῦ Δήμου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ὑπὸ τὴν ἔγκρισιν τοῦ πανάξιου Δημάρχου κ. Ἰωάννη Κωνσταντάτου  ἀλλὰ καὶ ἡ μαύρη ἀντίδρασις κάποιων (πιστεύουμε ἐλαχίστων) ἐναντίον αὐτῆς της πατριωτικῆς κινήσεως.

 

Περισσότερα :

 

https://youtu.be/JVfl_XIGlxE

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ

Μία μία ἀκούγονται οἱ ἀνακοινώσεις γιὰ τὴν 25ην Μαρτίου 2021.

Ἄς ἀρχίσουμε μὲ τὴν πράγματι ἐντυπωσιακὴ ἀπὸ τὸ Ρέθυμνο Κρήτης:

 

Ελληνική Σημαία 300 Τετραγωνικών μέτρων Στο Ρέθυμνο

Για Τα 200 Χρόνια Από Την Εθνεγερσία!

 

O  Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ, έφτιαξε μια ελληνική σημαία 300 και πλέον τετραγωνικών μέτρων, η οποία θα υψωθεί στις 24 Μαρτίου στην μαρίνα Ρεθύμνου.

 

 

ΠΕΜΠΤΟΝ

Πολλὰ καὶ ποικίλα τὰ γεγονότα.

Χρειάζονται ἄνθρωποι γιὰ ὑπαλληλικὴ καὶ ἐθελοντικὴ συνεργασία.

 

Ὄχι ὅμως ἀπογοητευτικὲς καταστάσεις ὅπως τὰ περιγράφει ρεαλιστικὰ καὶ ἡ κ. Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφεύς – πολιτικὴ ἀναλύτρια – δοκιμιογράφος – ἀρθρογράφος καὶ φαρμακοποιὸς σχετικὰ μὲ τὴν κατάντια τῆς ἑλληνικῆς γλώσσης σήμερα καὶ γενικὰ μὲ τὴν κατακόρυφη πτώσιν τῆς πνευματικότητας τῶν σημερινῶν νέων, δηλαδὴ τὴν ἀγραμματοσύνη τους. Αὐτὰ τὰ βιώνουμε καθημερινῶς καὶ ἐπαυξάνουμε, ὅτι ὄντως οἱ περισσότεροι ἄνθρωποι ἡλικίας κάτω τῶν 60 ἐτῶν, ὄχι μόνον δὲν ἀγαποῦν τὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα ἀλλὰ καὶ τὴν μισοῦν θανάσιμα(παρ’ ὅλον τὸ ὅτι ἀκριβοπληρώνονται μὲ ἄνω τῶν 1.000 Εὐρώ μᾶς καθυβρίζουν μὲ ποταπὲς λέξεις καὶ φράσεις καὶ ἐπιμένουν γιὰ νὰ χάσουμε τὴν γαϊδουρινὴ ὑπομονή μας καὶ νὰ ἀναφωνοῦμε καὶ μεῖς «ὄχι μόνον πετᾶ ὁ γάϊδαρος ἀλλὰ καὶ ὅποιος τολμήσει νὰ ἰσχυρισθῇ ὅτι δὲν πετᾶ, εἶναι ἕνας γάϊδαρος».

Προσευχόμεθα ὁ Θεὸς νὰ κάνῃ τὸ θαῦμα του νὰ μὴ χάσουμε καὶ τὴν ἰώβειο ὑπομονή, διότι οἱ Ἀπόστολοι καὶ τὰ Εὐαγγέλια τῆς Κυριακῆς τῶν Ἁγίων Πάντων ἀλλὰ καὶ τῶν Κυριακῶν τῆς Κρίσεως καὶ τῆς Τυρινῆς μᾶς προτρέπουν πρὸς τοῦτο)!!!!

 

Μακάρι, μυριάκις εἴθε νὰ προσαρμοσθοῦμε οἱ πάντες (ἄρχοντες καὶ ἀρχόμενοι, κλῆρος καὶ λαός) πρὸς τὶς σαφέστατες αὐτὲς προτροπὲς τῶν Ἁγίων Γραφῶν, τῶν ἀκραιφνῶν Ὀρθοδόξων Πατέρων καὶ ἐν γένει τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως μας καὶ νὰ ταπεινωθοῦμε, γιὰ νὰ ρυσθῶμε ἀπὸ τὶς ἐπερχόμενες ὀδύνες καὶ ὠδίνες, πρὶν αὔριο εἶναι πάρα πολὺ ἀργά.

 

Ἄν οἱ φίλοι γνωρίζουν  κάποιες ἐξαιρέσεις τῶν ἀνωτέρω κανόνων, ἀναμένουμε κατεπειγόντως λεπτομερὲς μήνυμά σας.

 

 

ΕΚΤΟΝ

Ἄς κλείσουμε μὲ αἰσοδοξία ὅτι ἡ εὐχὴ τοῦ Γέροντος Γαβριήλ:

 

«ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

ΜΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ»

 

θὰ γίνῃ σύντομα πραγματικότητα μὲ τὴν βοήθεια τῆς Παναγίας τῆς «Οἰκονομίσσης» θὰ ἐξοικονομηθοῦν ὅλα κατὰ τὸν καλύετρο τρόπο…

 

Ἀμήν!

 

                          

 

 

  

Συζητάμε για κοινές εκδηλώσεις με το Μπαγκλαντές, ξεχάσαμε το τάμα του Εθνους

3/13/2021 03:57:00 μ.μ. // ΕΘΝΙΚΑ , ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ *,

200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και συζητάμε για κοινές εκδηλώσεις με το Μπαγκλαντές και διαδικτυακές παρελάσεις λόγω της πανδημίας.

*Λάμπρος Τζούμης* αντιστράτηγος ε.α.

 

Το 2017, δεκαέξι βουλευτές της τότε αντιπολίτευσης Ν.Δ. και δύο των ΑΝΕΛ κατέθεσαν σχετικό ερώτημα στη Βουλή, για το θέμα της «εκπλήρωσης του τάματος, που αφορά την ανέγερση Ναού προς έκφραση ευγνωμοσύνης στο Θεό για τη σωτηρία του Έθνους στην Επανάσταση του 1821». Μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν επειδή το θέμα συνδέθηκε με αντίστοιχη σχετική πρωτοβουλία που είχε υπάρξει το 1968, οι βουλευτές απέσυραν την ερώτηση. Ο εμπνευστής όμως για το τάμα του Έθνους ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οποίος και το πρότεινε στους συναγωνιστές του, ενώ ο ίδιος μεσολάβησε επί Όθωνα προκειμένου να εκδοθούν δυο σχετικά βασιλικά διατάγματα (1834 και 1838). Από το 1838 έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες, από διάφορες προσωπικότητες για το θέμα αυτό μεταξύ των οποίων ενδεικτικά αναφέρονται του Ελευθερίου Βενιζέλου για την κατασκευή στο Λόφο Αρδηττού το 1928 και του Αλεξάνδρου Ζαΐμη, ο οποίος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το θεμέλιο λίθο του μνημείου το 1930 στο Πεδίο του Άρεως.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2012 εξέδωσε σχετική απόφαση να πραγματοποιηθεί το Τάμα του Έθνους μέχρι την 200η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Παρ΄όλα αυτά μέχρι σήμερα ούτε σκέψη δεν υπάρχει για κάτι τέτοιο από τη συσταθείσα επιτροπή για τον εορτασμό των 200 ετών…

Μάλλον κυριαρχεί η άποψη ότι οι κοινές εκδηλώσεις με το Μπαγκλαντές συνεισφέρουν περισσότερο στην υπενθύμιση της ιστορίας και στην απόδοση της οφειλόμενης τιμής σ΄ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

 

http://www.freepen.gr/2021/03/blog-post_435.html

 

 

Λάμπρος Τζούμης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Λάμπρος Τζούμης γεννήθηκε, στο Χατζή Μεσσηνίας. Αποφοίτησε από το 8ο Λύκειο Αρρένων Αθηνών. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και απεφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Ως κατώτερος Αξιωματικός, εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και Διοικητή Λόχου σε Μονάδες Έβρου και Νήσων. Ως ανώτερος αξιωματικός υπηρέτησε ως επιτελής στην 1η Στρατιά, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Διοίκησε το 286 Τάγμα Πεζικού στη Λήμνο, το 38 Σύνταγμα Πεζικού στη Ρόδο και την Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου. Από το 2009 έως το 2010 εκτέλεσε τα καθήκοντα του τμηματάρχη του τμήματος Συνδρομής στην Αντιμετώπιση Καταστροφών σε εθνικό επίπεδο και του Εθνικού αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ στις επιτροπές Civil Emergency Planning και Senior Emergency Planning Committee. Ως ανώτατος αξιωματικός εκτέλεσε τα καθήκοντα του Υποδιοικητού της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο, του Επιτελάρχη Γενικού Επιθεωρητή Στρατού και του Διευθυντού Σχεδίων του ΓΕΣ. Την περίοδο 2014-2015 διοίκησε την 88 Στρατιωτική Διοίκηση – Ταξιαρχία της Λήμνου, όπου και αποστρατεύτηκε. Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιτελών του Στρατού Ξηράς, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Μετά την αποστρατεία του έχει γράψει πολύ μεγάλο αριθμό άρθρων σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε μεγάλο αριθμό ημερίδων και δεκάδων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών αναφορικά με το εν λόγω θέμα

                            

 

 

 ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ   ΤΗΛ. 210 3254321

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *