Λίαν Δυσάρεστες Αναταραχές στις Ορθόδοξες Αδελφές Χώρες Ουκρανία – Ρωσία   Εορτολόγιο 14η  Μαρτίου Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών & Πνευματικών Αξιών

 

  

                                                  14.3.2023

 

Τὸ Ἵδρυμά μας,Ἵδρυμα Προασπίσεως Ἠθικῶν & Πνευματικῶν Ἀξιῶν, καθημερινῶς ἀνέλαβε καὶ αἰσθάνεται τὴν ὑποχρέωσιν νὰ συνεχίζῃ νὰ ἐνημερώνῃ τοὺς φίλους συστηματικῶς μὲ τοὺς Ἁγίους κάθε ἡμέρα. Ἀντλοῦμε τὰ στοιχεῖα ἀπὸ τὸ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΝ τῆς ἐκδόσεως μας.

 

Ὅμως, ἐνδιαμέσως ἀπασχολούμεθα καὶ μὲ τὰ τρέχοντα καυτὰ θέματα τῆς κοινωνίας.

 

Παρατηροῦντες τοὺς σήμερα ἑορτάζοντες Ἁγίους, διαπιστώνομεν ὅτι σχεδὸν τὸ 50% (εἰς τὴν κυριολεξία τὸ 42%) εἶναι Ἅγιοι ἐκ Ρωσίας. Περίπου τὸ ἴδιο συμβαίνει καθημερινῶς.

 

Αὐτὴ ἡ ἀπέραντη Ὀρθόδοξη χώρα σήμερα ταλανίζεται – καταταλαιπωρεῖται ἀπὸ ἐμφυλίους πολέμους. Μέγιστον κρῖμα! Καὶ αὐτὸ εἶναι σχέδιο τῶν καταχθονίων σκοτεινῶν δυνάμεων!

 

Καὶ ἔρχεται τὸ ἀποκορύφωμα, σύμφωνα μὲ τὶς νεώτερες εἰδήσεις:

 

 

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το χριστιανοσιωνιστικό ναζιστικό καθεστώς Κιέβου καλεί ως τις 29 Μαρτίου τη Διωκόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία να του παραδώσει όλη τη Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου-Πετσέρσκ!

11.3.2023

Κορυφώνεται η δίωξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας από το χριστιανοσιωνιστικό ναζιστικό καθεστώς Κιέβου. Η UOC καλείται με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού ως τις 29 Μαρτίου να εκκενώσει όλη τη Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου το μεγαλύτερο ιερό όλης της Ορθοδοξίας του σλάβικου κόσμου και ένα από τα εξέχοντα ιερά του παγκόσμιου χριστιανισμού.

Η Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας) στερείται το ιστορικό μοναστήρι – τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ.

Οι μοναχοί του UOC (MP) αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την περιοχή της Λαύρας μέχρι τις 29 Μαρτίου 2023. Δηλαδή, έχουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες για να εκκενώσουν όλα τα κτίρια . Η διοίκηση της εφεδρείας ανακοίνωσε τη λύση της σύμβασης με την UOC στις 29 Μαρτίου. Στην απόφαση της διοίκησης τονίζεται ότι τα κτίρια και οι κατασκευές της Λαύρας είναι κρατική περιουσία.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του αποθεματικού-κληροδοτήματος Oleksandr Rudnyk εξήγησε την απόφαση της διοίκησης με επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας. Το Υπουργείο Πολιτισμού φέρεται να διαπίστωσε το γεγονός ότι το μοναστήρι παραβίασε τη συμφωνία για τη χρήση της κρατικής περιουσίας, αλλά κανείς δεν αναφέρει ποια είναι η παραβίαση.

Ένα τέτοιο αίτημα είναι μια εκδήλωση των καταστολών του καθεστώτος του Κιέβου κατά της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Σήμερα, οι ουκρανικές αρχές είναι αποφασισμένες να εξαλείψουν την Κανονική και Πλειοψηφούσα Εκκλησία: ναοί και μοναστήρια αφαιρούνται από αυτήν, κληρικοί συλλαμβάνονται και επιβάλλονται κυρώσεις, ατελείωτες έρευνες γίνονται στα μοναστήρια, επίσκοποι διώκονται και σύρονται στα δικαστήρια.

H απόφαση του Υπ. Πολιτισμού για κατάσχεση όλης της Λαύρας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ “KYIV-PECHERSKA LAVRA” Lavrska, 9 κτίριο 8. Kye, 01015, τηλέφωνο: +380-44-406-63-00, φαξ: +380-44-406-63-17, kplavra@outlook.com, kplavra kyiv ua 03/10/2023 Αρ. αριθμ. 04-24/222

Αγία Κοίμηση Κιέβου-Πετσέρσκ Λαύρα (ανδρικό μοναστήρι) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Προειδοποίηση.Η συμφωνία αριθ. 2 της 19ης Ιουλίου 2013 συνήφθη μεταξύ του Εθνικού Κληροδοτήματος «Κίεβο-Πετσέρσκ Λαύρα» (εφεξής το Κληροδότημα) και της Λαύρας της Αγίας Κοιμήσεως Κιέβου-Πετσέρσκ (Ανδρική Μονή) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (εφεξής – Μονή) στην ελεύθερη χρήση θρησκευτικών κτιρίων και άλλης κρατικής ιδιοκτησίας (εφεξής η Συμφωνία). Σύμφωνα με το Διάταγμα του Προέδρου της Ουκρανίας αριθ… τα οικονομικά και άλλα περιοριστικά μέτρα (κυρώσεις)», από το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας, της 23ης Δεκεμβρίου 2022, αριθ…. για δραστηριότητες θρησκευτικών οργανώσεων στην Ουκρανία, διαπιστώθηκε παραβίαση από τη Μονή των όρων της Συμφωνίας σχετικά με τη χρήση της κρατικής περιουσίας. Λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα της Διατμηματικής Ομάδας Εργασίας και την επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας με ημερομηνία 09.03.2023 Αρ. 06/34/2234-23 βάσει της ρήτρας 8.1. Συμφωνία, η Conservancy προειδοποιεί για τον τερματισμό της Συμφωνίας 3 στις 29 Μαρτίου 2023.

Προκειμένου να διεξαχθεί η διαδικασία αποδοχής και μεταβίβασης της κρατικής περιουσίας, η Μονή χρειάζεται να λάβει μέτρα για την απελευθέρωση κτιρίων και κατασκευών (ιδιοκτησιών) που είναι κρατική ιδιοκτησία και βρίσκονται στον ισολογισμό του Κληροδοτήματος, στη διεύθυνση: Kyiv, str. . Lavrska, 11, Kyiv, str. Lavrska, 15 έως 29.03.2023. Ζητάμε έως τις 14 Μαρτίου 2023 να προσκομιστεί κατάλογος εκπροσώπων από το Μοναστήρι (πλήρες όνομα) έως δύο έως τριών ατόμων για ένταξη στην επιτροπή αποδοχής και μεταβίβασης κρατικής περιουσίας, η οποία θα σχηματιστεί με εντολή του διοικητικού οργάνου του κρατικού οργάνου.

Γενικός διευθυντής Oleksandr RUDNYK Προκοπένκο Ιβάν 406-63-44

Η μονή ενημερώνεται για την ανάγκη εκκένωσης των κτισμάτων που βρίσκονται στον ισολογισμό του αποθεματικού. Η περιοχή αυτή ονομάζεται «Κάτω Λαύρα». Ενημερώνεται επίσης για τη δημιουργία επιτροπής που θα ασχοληθεί με τη διαδικασία παραλαβής και μεταβίβασης της κρατικής περιουσίας. Πήραν την Άνω Λαύρα τώρα δεσμεύουν και την Κάτω Λαύρα. Άνω Κάτω η Ορθοδοξία.

Σήμερα χιλιάδες πιστοί μετείχαν στη λειτουργία στη Λαύρα. η λειτουργία μετατράπηκε ουσιαστικά σε μια ογκώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος..

Ο Zελένσκι σε σημερινό του μήνυμα αναλαμβάνει την ευθύνη για την υφαρπαγή της Λαύρας: «Δεν θα επιτρέψουμε στο τρομοκρατικό κράτος (σσ εννοεί τη Ρωσία) να έχει καμία ευκαιρία να χειραγωγήσει την πνευματικότητα του λαού μας».

dimpenews.com

https://dimpenews.com/2023/03/11/ντοκουμεντο-το-χριστιανοσιωνιστικό/

 

Μολών Λαβέ από τον ηγούμενο και τους μοναχούς της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ! Μητροπολίτης Πάβελ: η Αποκάλυψη αρχίζει με την Ουκρανία. Θα υπερασπιστούμε τα ιερά μας μέχρι το τέλος. Δεν φεύγουμε..

13.3.2023

Οι μοναχοί της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν θα συμμορφωθούν με την εντολή να εγκαταλείψουν το μοναστήρι κατόπιν αιτήματος των ουκρανικών αρχών, δήλωσε ο ηγούμενος της Λαύρας, Μητροπολίτης Παύλος.
«… τώρα υπάρχουν νόμοι που μας απειλούν… Δεν είμαστε «συνεργάτες», είμαστε πολίτες της χώρας μας, είμαστε άνθρωποι που ζούμε εδώ από το 1988, πολλοί δεν έχουν άλλο μέρος από αυτό», προσθέτει. τονίζοντας ότι η UOC δεν είναι κατά των επιθεωρήσεων.

Οι μοναχοί της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ δεν θα εγκαταλείψουν το μοναστήρι.

«Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε και δεν θα φύγουμε, γιατί τώρα υπάρχουν νόμοι που είναι με το μέρος του ατόμου. Μας απειλούν – δεν είμαστε στο 17ο αι.», είπε ο Μητροπολίτης Πάβελ.

Επιτέλους κι ένα ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Ο Μητροπολίτης Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ Πάβελ αποκάλεσε τους διώκτες της Εκκλησίας “εγγόνια” των ηγετών της Οκτωβριανής Επανάστασης και ότι “ο διάβολος δεν αντέχει όταν προσευχόμαστε μαζί σας”, επομένως, κάνει ό,τι είναι δυνατό για να σταματήσει την προσευχή στην Λαύρα.

Έτσι αντέδρασε στις απαιτήσεις των αρχών να φύγoυν από τη Λαύρα εντός 10 ημερών.

«Στις 29 Μαρτίου, εμείς, οι μοναχοί, περισσότερα από 200 άτομα, πρέπει να φύγουμε από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, το σπίτι μας. Τα εγγόνια της επανάστασης, τα εγγόνια των ηγετών των διωκτών της Εκκλησίας του Χριστού, σήμερα κρύβονται πίσω από το καλό. Μάλλον η Αποκάλυψη αρχίζει με την Ουκρανία».

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι το τέλος, θα υπερασπιστούμε τα ιερά μας μέχρι το τέλος. Υπάρχουν άνθρωποι ντυμένοι με ιερατικά άμφια που ονειρεύονται να μολύνουν ό,τι μπορούν. Βεβήλωσαν τους καθεδρικούς ναούς της Κοίμησης και της Τραπεζαρίας. Δυσφημούν την εκκλησία, βλασφημούν τον Χριστό. Συκοφαντούν αυτούς που πάνε στην εκκλησία!».

Θυμήθηκε επίσης την τύχη του Φιλάρετου Ντενισένκο, τον οποίο «αυτά τα παιδιά του πάτησαν και τώρα μας κυρίευσαν».

Oι εκατοντάδες μοναχοί της Λαύρας Σπηλαίων θεματοφύλακες μιας μακραίωνης παράδοσης και ιερών κειμηλίων μεταξύ αυτών των άφθορων σκηνωμάτων των ασκητών της που προχθές το θρασίμι Υπ. Παρα-πολιτισμού και Υποκουλτούρας των εκκλησιομάχων ναζήδων τα αποκάλεσε μουσειακά εκθέματα δεν έχουν άλλη επιλογή. Πρέπει να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας. Να μην καταπατήσουν τον όρκο τους στη μονή της μετανοίας τους να μην την παραδώσουν στα ΝΑΤΟικά αποβράσματα στους σχισματικούς χριστιανοναζήδες ταλιμπάν την ιστορία της Μονής, να μην εκχύσουν από φόβο τη χάρη… σαν να είναι μια κοινή καρδάρα. Να υπερασπιστούν το κάστρο της Ορθοδοξίας έναντι του βέβηλου Ζελένσκι, Ερντογάν 2.

Πρέπει να ετοιμαστούν για μαρτύριο και καλή μαρτυρία για Ομολογία. Όλη η Ορθοδοξία έχει στραμμένα τα μάτια της πάνω τους. Είναι στην πρώτη γραμμή… Το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο…..Δεν διαπραγματεύεσαι με τρομοκράτες της Μαιντάν με τους δοσίλογους της Ορθοδοξίας με τους συνεργάτες του Δ’ Ράιχ. Είναι κάτι σαν τους ΑγιοΤαφίτες φύλακες του ιερού δεν είναι απλοί μοναχοί που πήγαν να σώσουν τη ψυχή τους εκεί. Είναι εκεί για να διαφυλάξουν και να περισώσουν αν και όποτε χρειαστεί πρωτίστως την ιστορική μνήμη το ιερό βίωμα των προκατόχων τους να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία στο Πνευματοδρόμιο της Χάριτος, το απαραβίαστο της πίστης. Είναι η ώρα της σύλληψης του Ιησού μην σκορπίσουν σαν φοβισμένοι μαθητάδες μπροστά στη σπείρα. ελήλυθεν η ώρα

Νῦν ἡ ψυχή μου τετάρακται, καὶ τί εἴπω; πάτερ, σῶσον με ἐκ τῆς ὥρας ταύτης. ἀλλὰ διά τοῦτο ἦλθον εἰς τὴν ὥραν ταύτην……..

ἐὰν ἐμοὶ διακονῇ τις, ἐμοὶ ἀκολουθείτω, καὶ ὅπου εἰμὶ ἐγώ, ἐκεῖ καὶ ὁ διάκονος ὁ ἐμὸς ἔσται·

 dimpenews.com

https://dimpenews.com/2023/03/13/μολών-λαβέ-από-τον-ηγούμενο-και-τους-μο/

 

 

 

Ἄς προσευχηθοῦμε στοὺς σήμερα ἀλλὰ καὶ στοὺς καθ’ἑκάστην ἡμέρα ἑορτάζοντες Ἁγίους: Ὁ Θεὸς νὰ μᾶς ἐλεήσῃ!!!!!

Συγχαίρομεν τὸν Ἅγιον Ἡγούμενο καὶ εἴμεθα πλησίον του προσευχόμενοι ἐκ μέσης καρδίας ὁ Θεάνθρωπος Χριστός μας νὰ τοῦ συμπαρίσταται παντοιοτρόπως καὶ νὰ τὸν ἀναδείξει σύγχρονον Λεωνίδαν.

 

 • 14 Τ Βενεδίκτου ὁσ. ἐκ Νουρσίας Ἰταλίας, ἱδρυτοῦ  

τοῦ μοναχικοῦ τάγματος τῶν Βενεδικτίνων (543)

 • Βασιλείου & Εὐφρασίου μ. ἐν Θεσσαλονίκῃ,
 • Εὐτυχίου & τῶν σὺν αὐτῷ μ. ἐν Μεσοποταμίᾳ (741),
 • Εὐσχήμονος τοῦ ὁμολογητοῦ ἐπ. Λαμψάκου (9ος αἰ.),
 • Ἀλεξάνδρου μ. τοῦ ἐν Πύδνῃ (Κατερίνη),
 • Βονιφατίου ἐξ Ἰταλίας ἐπ. Ρὸς Σκωτίας (630)  
 • Πέτρου & Ἀφροδισίου μ. ἐν Ἀφρικῇ,
 • Ροστισλάβου Μιχαὴλ ἡγεμόνος Κιέβου (1176) , 
 • Θεογνώστου τοῦ Ἕλληνος Μητροπολίτου Κιέβου (1353),
 • Ἰωάννου διὰ Χριστόν “σαλοῦ” Ρώσου,
 • Ἀνδρέου ὁσ. ἐκ Ρωσίας (1820),
 • Σύναξις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου τοῦ Θεοδώρου ἐν Ρωσίᾳ.

 

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ τηλ. 210 3254321

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *