Το Τάμα του ΈθνουςΦωτεινή Γραμμή

ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ 5.1.2021

Εὐχόμενοι ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ἐπιθυμοῦμε νὰ ἀναφερθοῦμε σὲ ὀλίγα ἀλλὰ σημαντικὰ ἀπὸ τὴν σημερινὴ ἐπικαιρότητα.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

1.Διαβάζουμε ἀπὸ τὴν Ἀπόφασιν τῆς Διαρκοὺς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἓλλάδος τῆς 4.1.2021:

 

«Συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος …….. … κατόπιν διαλογικής συζητήσεως, αποφάσισε ομοφώνως τά εξής:

1. Δεν συναινεί στα νέα Κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών, εμμένει σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την Πολιτεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανείων όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509). ………………..

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος»

 

Ὡς φαίνεται ἄγριες καὶ λίαν ρεαλιστικές -ὠμὲς φωνὲς ὑπερίσχυσαν στὴν Ἱερὰ Σύνοδο καὶ ὑποχρεώθηκε ἡ Ἱ.Σύνοδος  νὰ ἐκδόσῃ τὴν ἐν λόγῳ ἀπόφασιν!

 

2.Ὅπως οἱ εὐκαιριακoὶ καὶ ἰδιοτελεῖς «δημοσιογράφοι» ἔτσι καὶ κ. ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ἔσπευσε νά «μαλώσῃ» τὴν Ἐκκλησία γιὰ τὴν ἀπόφασιν αὐτήν σὲ συνέντευξη ποὺ πῆρε ἀπὸ τὸν ἐκπρόσωπον Τύπου τῆς ΔΙΣ Μητροπολίτην Ἰλιοῦ κ.κ Ἀθηναγόρα :

https://www.youtube.com/watch?v=SKDShttQwNk

 

Ὅμως στὴν ἐρώτηση τοῦ Δημοσιογράφου:

«Ἄν θὰ πληρώσῃ ἡ Ἐκκλησία τὰ πρόστιμα τῶν πιστῶν ποὺ θὰ πᾶνε στὴν Ἐκκλησία τὰ Θεοφάνεια;»

ἡ ἀπάντησις τοῦ Σεβασμιωτάτου: «Κάνω έκκληση σε όλους αυτούς τους ζηλωτές λαϊκούς, οι οποίοι ευκαίρως ακαίρως πετάγονται και ζητούν διάφορα πράγματα, να έρθουν και να αποδείξουν στην πράξη ότι είναι μάρτυρες της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας».

3.Ημίωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα 5.1.21

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακαριώτατος μετά το πέρας της ορκωμοσίας των νέων υπουργών και αναπληρωτών υπουργών παρέμεινε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε ημίωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συζήτησαν για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών και την παρουσία των πιστών κατά την Εορτή των Θεοφανείων.

………………………………………………………………………………….

Ὁ κ. Μητσοτάκης….τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Να αναφερθεί πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Εκκλησία ήταν ενήμερη για τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Επίσης κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ο νόμος θα τηρηθεί και προσθέτουν πως η κυβέρνηση κινείται πάντα με καλή πίστη και με το βλέμμα στραμμένο στη συνεργασία και μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Τέλος κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης κατασταλτικών μέτρων την ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων.

ΠΗΓΗ ΡΟΜΦΑΙΑ 5.1.2021

 

ΘΕΕ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΟΥ!

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εἴδησις:

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΩΝ

Δὲν ἀκούσθηκε ὁ Ἐθνικός μας Ὕμνος γιὰ πρώτη φορά!

Ἡ Προεδρία δικαιολογήθηκε ὅτι φταῖν οἱ λεβέντες τοῦ ΓΕΕΘΑ ποὺ ἔτσι ἐκεῖνοι τὴν προγραμμάτισαν.

 

Ὅμως ποιὸς φταίει γιὰ τὶς σημαῖες καὶ τοὺς πίνακες στὸ Προεδρικὸ Μέγαρο;

 

Ἀπὸ ἡμέρες ἀκούγονταν διαμαρτυρίες γιὰ τὴν κίνηση στὴ Προεδρία νὰ γίνουν καὶ τυπικὲς ἀλλὰ φανερὲς ἀλλαγές:

1.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

https://www.defence-point.gr/news/poy-einai-i-elliniki-simaia-kyria-proedre-tis-ellinikis-dimokratias

 

  1. ΑΛΛΑΓΗ ΠΙΝΑΚΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΡΙΟΥΦΥΛΛΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ

 

Καὶ γιὰ αὐτὰ φταίει τὸ ΓΕΕΘΑ;

Ποῖοι ἔκαναν αὐτὲς τὶς ἀλλαγές;

Ποῖοι ἐδαιμονίσθησαν;;;;

 

COVID 19

Ὡς πρὸς τὸν Covid 19, ἐμεῖς πιστεύομε ἀκραδάντως εἰς τὰ ὅσα προφήτευσε ἐδῶ καὶ ἄνω τῶν 30 ἐτῶν ὁ ἀνεπανάληπτος ἰδανικὸς ἐργάτης τοῦ Εὐαγγελίου θρυλικὸς Γέρων Αὐγουστῖνος Καντιώτης.

 

Ἴδ. δύο σχετικὰ video μὲ τὴν ὁμιλία του :

Α) «Θα έρθει επιδημία» – Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης

https://www.youtube.com/watch?v=fzQLDUv_U0c

 

Β) ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΟΜΙΛΙΑ :

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1968&v=Delpcxi5Y10&feature=emb_logo

 

Πρὸς τοῦτο συνιστῶμε, ἐν λόγοις καὶ ἐν ἔργοις ὅλοι νὰ προσέχουν.

 

Ἀκόμη καὶ εἰς τοὺς συμπαθέστατους ἀφρικανοὺς συνανθρώπους μας, οἱ ὁποῖοι ὑποφέρουν ἀπὸ τυμπανισμόν, διότι ἀναγκάζονται καὶ πίνουν τὰ γεμάτα ἀπὸ ἀσθένειες πράσινα νερὰ ποὺ λιμνάζουν σὲ βαθουλώματα τῆς γῆς καὶ ἀποβιώνουν πολὺ νωρίς (μέσα στὰ πολλὰ ἑκατομμύρια θανάτους των εἶναι καὶ 50.000 παιδάκια ποὺ ἔχουν τυμπανισμόν, διότι δὲν ἔχουν καθαρὸ νερό, φάρμακα καὶ φαγητό -ἀντιθέτως ἐδῶ εἰς τὴν ὑπερκαταναλωτικὴ κοινωνία τῆς νέας ἐποχῆς, γονεῖς κατατυραννοῦν τὰ παιδιά των, ὅταν δὲν δύνανται νὰ καταβροχθίζουν περαιτέρω τὰ ἀγαθὰ τοῦ Θεοῦ) μέσα στὶς δύο container ποὺ φεύγουν αὐτὲς τις ἡμεῤες γιὰ ἱεραποστολὲς εἰς Ἀφρικήν, εἰς Κένυα καὶ εἰς τὴν πόλιν Goma (εἰς τὴν Λαϊκὴ Δημοκρατία τοῦ Κογκό)  τροφίμων, ρουχισμοῦ, κλινοσκεπασμάτων, ἐκάναμε δωρεά καὶ πολλὲς χιλιάδες μάσκες κατὰ τοῦ Covid 19, γιὰ νὰ τὶς φοροῦν οἱ προσβληθέντες ἀπὸ τὸν κορωνοϊὸ καὶ νὰ μὴ μεταδίδεται ἡ ἀσθένεια τοῦ κορωνοϊου καὶ μετατρέπεται εἰς ἐπιδημία καὶ κατόπιν σε πανδημία.

 

Ὅμως μᾶς προβληματίζουν κάτι εἰδήσεις σὰν τὶς παρακάτω.

Διασωληνωμένος ο αναπληρωτής διοικητής του Θριάσιου

04/01/2021, 08:14

Δεν υπάρχει συσχέτιση του εμβολιασμού με τη λοίμωξη που εμφάνισε, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας….

https://www.protothema.gr/greece/article/1081037/diasolinomenos-o-anaplirotis-dioikitis-tou-thriasiou/

 

 

Δήλωση-σοκ συζύγου διασωληνομένου Δ/ντη Θριάσιου: «Κρύβουν ότι αυτό που έπαθε είναι παρενέργεια του εμβολίου» (βίντεο)

05/01/2021 – 09:59  |  Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2021 – 11:10

https://www.pronews.gr/ygeia/951090_dilosi-sok-syzygoy-diasolinomenoy-dnti-thriasioy-kryvoyn-oti-ayto-poy-epathe-einai

 

 

Θάνατος 41χρονης γιατρού στην Πορτογαλία 2 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer!!!

https://dimpenews.com/2021/01/04/θάνατος-41χρονης-γιατρού-στην-πορτογαλ/

 

 

 

Γερμανός Βουλευτής Γιατρός: είναι ένα εμβόλιο φονιάς.Είναι φαρμακευτικό προϊόν που δεν έχει ούτε έκθεση τοξικολογίας. Μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα στις γυναίκες, σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. Βάζετε σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών. Καταστρέφετε τη χώρα!! BINTEO

Συγκλονιστικός ο Γερμανός Βουλευτής Γιατρός (ΑΜΕΑ με αναπηρία) έχει ακρωτηριασμένο το ένα χέρι. Πονεμένος γι αυτό συμπάσχει πονά την αθρωπότητα.Κραυγή ανθρωπισμού από τη Γερμανία….Πολιτικός και γιατρός….Το μέλος του κρατικού κοινοβουλίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης ο Δρ Heinrich Fiechtner επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης για ατελείωτη προπαγάνδα………

https://dimpenews.com/2021/01/03/γερμανός-βουλευτής-γιατρός-είναι-ένα/

 

Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Eric Caumes στις 9/12/20 για εμβόλιο Pfizer: ”Δεν έχω δει ποτέ τόσο υψηλή συχνότητα παρενεργειών για ένα εμβόλιο!” Δέχεται υβριστική επίθεση από Υπ. Υγείας κι ανασκευάζει στις 14/12/20.

https://dimpenews.com/2021/01/03/ο-καθηγητής-λοιμωξιολογίας-eric-caumes-στις-9-12-20-γ/

 

 

«δια το μη είναι άνδρας εν Ιερουσαλήμ εβασίλευσε Δεβόρα η γυνή»(Κριταί, 4,9 & 5)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ :

 

 

Νικόλας Γιατρομανωλάκης ΝΔ Ανασχηματισμός

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός της Ελλάδας

 

https://www.protothema.gr/politics/article/1081125/nikolas-giatromanolakis-o-protos-anoihta-gei-upourgos-tis-elladas/

04/01/2021, 12:25

 

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Η πολιτική διάσταση της προαγωγής του σε υφυπουργό

05/01/2021, 06:35

https://www.protothema.gr/politics/article/1081366/nikolas-giatromanolakis-i-politiki-diastasi-tis-proagogis-tou-se-ufupourgo/  

 

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΩΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 5.1.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5.1.2021

 

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων

 

Προβληματίζει και διχάζει η στροφή της Πολιτείας «εις τα οπίσω»!

 

Ενώ περιμέναμε να γιορτάσουμε και φέτος, όλοι μαζί οι Έλληνες, τη στροφή του «Ιορδάνη εις τα οπίσω» κατά την Αγία και μεγάλη ημέρα των Θεοφανείων, ξαφνικά κι αναίτια, βρεθήκαμε να προβληματιζόμαστε για τη στροφή της Πολιτείας «εις τα οπίσω»!

Η Ελληνική Κυβέρνηση, αντί να μείνει σταθερή στις αποφάσεις που πήρε πριν τις εορτές, με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι Ιεροί Ναοί για την τέλεση Ιερών Ακολουθιών,  τις τρεις Μεγάλες Εορτές της Ορθοδοξίας του Αγίου Δωδεκαημέρου, υπαναχωρεί και βάζει σε δοκιμασία τους Ορθοδόξους της χώρας και την Εκκλησία τους, ερχόμενη την τελευταία στιγμή να αποφασίσει, χωρίς διάλογο με την Εκκλησία, το κλείσιμο των Ιερών Ναών κατά τη Μεγάλη Εορτή του Αγιασμού των υδάτων, στην οποία εορτάζεται η Αγία Βάπτιση του Αρχηγού της Πίστεώς μας Ιησού Χριστού και η εμφάνιση της Αγίας Τριάδος στον Ιορδάνη Ποταμό.

Καλούμε την Πολιτεία, να επανέλθει στην τήρηση της συμφωνίας της με την Εκκλησία, διότι εκείνη είναι που την αθέτησε, προκειμένου να παύσουν άμεσα οι τριγμοί και οι συγκρουσιακές θέσεις, που διαταράσσουν, την έως τώρα ειρηνική σχέση συναλληλίας που υπάρχει ανάμεσα στους δύο Θεσμούς.

Άπαντες γνωρίζουν ότι οι πιστοί στον Χριστό είναι οι πιο ειρηνικοί και κοινωνικοί πολίτες, οι πιο πιστοί τηρητές και υπάκουοι των νόμων.  Ωστόσο, η Πολιτεία οφείλει να κατανοήσει ότι αποτελεί οντολογικό θέμα, ύψιστου προσωπικού νοήματος, η τήρηση και της Πίστεώς τους και η υπακοή τους στο Θείο Θέλημα.

Η αθέτηση από την Πολιτεία, του Συντάγματος, το οποίο με απόλυτη αρμονία και ισορροπία ρυθμίζει τις σχέσεις των δύο Φορέων Εκκλησίας – Πολιτείας, θέτει, κατά τις άγιες αυτές ημέρες, περίεργα διλήμματα τους πιστούς της Ορθοδοξίας, διχάζοντας έτσι τον ελληνικό λαό αλλά και τις ίδιες τις ψυχές των πιστών, που θέλουν και τον Θεό τους να ευλαβούνται και να λατρεύουν, σύμφωνα με την πίστη τους αλλά και τους νόμους της Πολιτείας τους να σέβονται και να μην παραβαίνουν, δίνοντας όμως πάντοτε, λόγω πίστεως, προτεραιότητα στην υπακοή τους στον Θεό.

Καλούμε, επομένως, τους υπεύθυνους της Πολιτείας να επιδείξουν τον απαιτούμενο και συνταγματικά κατοχυρωμένο σεβασμό έναντι των θρησκευτικών ελευθεριών και των ελευθεριών της Λατρείας των Ορθοδόξων Χριστιανών και των Ιερών Παραδόσεών μας, χάριν της διατηρήσεως της Ειρήνης, της Συνοχής και της Ενότητας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας, ως Έθνος.

Τους καλούμε, επίσης, να βρεθούν και αυτοί κοντά στον ορισμένο αριθμό των πιστών, εντός των Ιερών Ναών, ώστε να εορτάσουμε όλοι μαζί, Κλήρος και Λαός, τον Αγιασμό της Κτίσεως, των Υδάτων, των Καιρών, προπαντός, όμως, τον Αγιασμό των ψυχών και των σωμάτων όλων μας, για να μπορούμε, «εν ενί σώματι και μια καρδία», να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ως μικρός λαός που είμαστε, απέναντι σε τόσα μεγάλα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Οι Εορτές της Χριστιανοσύνης, πάντοτε, ένωναν και συσπείρωναν τον λαό μας. Η διχόνοια είναι ό, τι πιο ακατάλληλο, πιο παράλογο, πιο άτοπο και πιο οπισθοδρομικό μπορούσε να μας συμβεί σε αυτές τις δυσχερείς συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας τον καιρό της πανδημίας και υπό τη σκιά των εξ ανατολών κινδύνων και απειλών.

Το ΔΣ της ΠΕΘ

Παραλείποντας πρὸς τὸ παρὸν τὴν δημοσίευσιν φωτογραφίας τοῦ ἀρχιμανδρίτου τῆς Μυκόνου μὲ sweat shirts καὶ τὸν κατασκανδαλισμὸν εὐλαβῶν χριστιανῶν τοῦ ἀκραιφνοῦς Ὀρθοδόξου πληρώματος, ποὺ τοῦ ἀνατέθη κατ΄ἀποκλειστικότητα νὰ κατατρομοκρατῇ εὐλαβεῖς Ἀρχιεπισκόπους, Μητροπολίτας καὶ ἐν γένει ἀκραιφνεῖς Ὀρθοδόξους !!!!!…..

 

                                                                        ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ  τηλ. 210

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *