ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ 81-ΕΦΗΜΕΡΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΣΕΛ. 35 Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπέρ του Αεροδρομίου Καλαβρύτων από ιδιώτη.

Εὐχαριστοῦμε τὸ ἐκδοτικὸν συγκρότημα τῆς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ – ΕΣΤΙΑΣ κλπ. διὰ τὴν συνεχῆ, ἀνιδιοτελῆ συμπαράστασιν εἰς τὸ Τάμα τοῦ Ἔθνους.

Τὴν 23ην Ὀκτωβρίου 2019 ἡ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ἐδημοσίευσε συνέντευξίν μας, ἀναφέρουσα εἰς τὸ πρωτοσέλιδον:
«Δὲν πρόκειται νὰ τοὺς ἀφήσουμε σὲ χλωρὸ κλαρὶ
γιὰ τὸ Τάμα τοῦ Ἔθνους.
Μὲ ἔγγραφα καὶ φωτογραφίες ἀπειλεῖ ὁ Ἰωάννης Ἀναγνωστόπουλος, ἐὰν δὲν ὑπάρξουν ἀπαντήσεις ἀπὸ τὴν Πολιτεία καὶ τὴν Ἐκκλησία. “Εἶναι βλασφημία οἱ πολυδιαφημιζόμενες φιέστες”σημειώνει»!!!!!….

Τὸ ἀνωτέρω κείμενον ἀπὸ τὸ πρωτοσέλιδον καὶ ὅλη ἡ συνέντευξις εἰς τό «σαλόνι» τῆς ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (σελίδες 16 -17) ἀνέφεραν πολλὲς ἀλήθειες.
Πλῆθος ἐγκρίτων ΜΜΕ, ὅπως ὁ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ἡ ΡΟΜΦΑΙΑ κλπ. ἔσπευσαν νὰ διαδώσουν τὶς ἰδέες.

Ἄς συμβάλωμε ὅλοι νὰ διαφωτισθοῦν καὶ τὰ λοιπὰ ΜΜΕ, διὰ νὰ ἑνωθοῦν ὅλοι οἱ πολιτικοί, δεξιοί καὶ ἀριστεροί, διὰ τὸ κοινὸν καλὸν καὶ διὰ τὴν σωτηρίαν τῆς Ἑλλάδος.

Ἀκολουθεῖ ὅλη ἡ συνέντευξις.

 

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
1) Πλησιάζει το 2021 και η συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Αυτή την στιγμή σε ποιό σημείο βρίσκεται το θέμα του ΤΑΜΑΤΟΣ; Υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να προχωρήσει έστω και τώρα το έργο;

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ
Περιληπτικότατα:
Ο Όμιλος των κοινωφελών φορέων μας, Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών (Ι.Π.Η.Π.Α.), Διορθόδοξος Σύνδεσμος «Ο Απόστολος Παύλος» και Σωματείο «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους» δραστηριοποιείται σχεδόν μία 30 ετία σε κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα.
Έχομε αποστείλει σαν Διορθόδοξος Σύνδεσμος ανθρωπιστικές βοήθειες άνω των 75.000 τόνων. Είμαστε η πρώτη ανθρωπιστική οργάνωση καταχωρισθείσα στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Δεν έχουμε λάβει την παραμικρά βοήθεια από δημοσία ή εκκλησιαστική πηγή (Υπ. Εξωτερικών/ΥΔΑΣ Α.Π.Φ. 7510/ΑΣ 41212/26.9.2014 και εκατοντάδες άλλα επίσημα έγγραφα).Τα τελευταία έτη βοηθούμε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Τα τεράστια ποσά τα ελάμβαναν και τα σπαταλούσαν για δήθεν ανθρωπιστικές βοήθειες αφισοκολλητές, συνδικαλιστές κλπ «λαμόγια» της εκάστοτε κυβερνώσης κλίκας, που συνασπίζονταν επί το αυτό.

Για την πραγματοποίηση του Τάματος του Κολοκοτρώνη, του Καποδίστρια και των άλλων ηρώων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας συνεστήσαμε το Σωματείο «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους».
Μελετώντες την ιστορία μας συναισθανθήκαμε ότι και μείς έχουμε ηθικόν χρέος να πραγματοποιηθούν το Η΄ Ψήφισμα της Εθνοσυνελεύσεως της 29ης Ιουλίου 1829 και τα Βασιλικά Διατάγματα από 25.1.1834 (ΦΕΚ 5/29.1.1834) και 3.4.1838 (ΦΕΚ 12/11.4.1838). Έγιναν προσπάθειες στο παρελθόν, πχ οι Βασιλείς Όθων και Γεώργιος Α΄ στην Ομόνοια, ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον Αλέξανδρο Ζαΐμη στο Πεδίο του Άρεως, όπου έθεσαν και τον θεμέλιο λίθο την 30.3.1930 για το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα του Τάματος του Έθνους (λεπτομέρειες στο περιοδικό ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, το οποίο αποστέλλομε πάντοτε δωρεάν).

Ανεπισήμως αρχίσαμε στα μέσα της θητείας του αειμνήστου Χριστοδούλου (1).

Ως προς τα χρονικά όρια, αναφέρουμε κατωτέρω παράγραφο 3 ΣΤ.

2) Έχετε κάνει κάποιες επαφές και συζητήσεις με τους εκπροσώπους της σημερινής κυβέρνησης αλλά και τους βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων;

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ
Ουδέποτε διακόψαμε επαφές σχεδόν με όλες τις πολιτικές ηγεσίες. Αποστέλλουμε ακαταπαύστως έγγραφα ζητοῦντες πάντα η μεν Εκκλησία να πρωτοστατεί ευλογούσα, η δε Πολιτεία να νομοθετεί διευκολύνουσα, διότι το Τάμα του Έθνους δεν πολιτικολογεί, δεν κομματιάζει, αλλά ενώνει .
Είμαστε έτοιμοι ΑΥΡΙΟ να ξεκινήσουν τα έργα, εφόσον μας παραχωρηθεί από την Πολιτεία η κατάλληλη τοποθεσία.
Δυστυχέστατα όμως, μέχρι τώρα όχι μόνον από την πολιτική ηγεσία και την Εκκλησία άλλα ούτε καν από την Περιφέρεια και τις Δημαρχίες τύχαμε της δεούσης κατανοήσεως.

3) Με τους Έλληνες ιεράρχες και τη ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας έχετε συζητήσει για το πως θα μπορούσε να προχωρήσει το όλο σχέδιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ
Το 2012 ο τότε Συνοδικός Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος επρότεινε την δημιουργία μιας επιτροπής με Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο Β΄, Αντιπρόεδρο τον εαυτό του και, μεταξύ των άλλων, τον νυν Διοικητή του Αγ. Όρους εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τον Πρόεδρο του Ι.Π.Η.Π.Α. και διάφορες προσωπικότητες.

Ο Μεσογαίας κ. Νικόλαος τελικώς δεν συνεφώνησε και απεσύρθη.

Η Επιτροπή δεν συνήλθε ποτέ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος την 16.2.2015 απέστειλε έγγραφο στην Ιερά Σύνοδο, όπου μεταξύ των άλλων έγραφε: «…Δὲν νομίζω νὰ ὑπάρχῃ μεγαλύτερο, ὡραιότερο καὶ σημαντικότερο ὅραμα γιὰ τοὺς σύγχρονους Ἑλληνες καὶ πιστοὺς Χριστιανοὺς ἀπὸ τὴν ἐκπλήρωση τοῦ «Τάματος τοῦ Ἔθνους», μάλιστα ἐν ὄψει καὶ τῆς ἐπικειμένης ἐπετείου τῶν διακοσίων ἐτῶν ἀπὸ τῆς ἐθνικῆς παλιγγενεσίας. Ταυτόχρονα, ὅμως, δὲν ὑπάρχει καὶ μεγαλύτερο σκάνδαλο άπὸ τὴν μὴ πραγμάτωσί του».

Παρόλα ταύτα, πρόσφατα την ανασυνέστησαν την Επιτροπή αυτή, διότι προβλέπει και την πραγματοποίηση Συνοδικού Μεγάρου και κέντρα φιλοξενίας των από την Αθήνα διερχομένων φίλων των.
Η Ιερά Σύνοδος ανεκοίνωσε την 1.4.2015 ότι την 20.3.2015 συναντήθηκε ο Μακαριότατος με τον κ. Αναγνωστόπουλο σε φιλικότατο κλίμα.
Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Μακαριότατος δέχθηκε τότε Επιτροπή 10 μελών των Δ.Σ. μας (2).

Το 2011, εις τον τότε Συνοδικό Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ανέθεσε η ΔΙΣ να εξετάσει αν ήτο εφικτό να πραγματοποιηθούν τα σχέδια του Ιδρύματος για το Τάμα του Κολοκοτρώνη. Ο κ. Σεραφείμ ήλεγξε τα πάντα και εισηγήθηκε στην Σύνοδο καταφατικά (έγγραφο 621/26.5.2011, Ανακοίνωση 21.2.2017), όπως είχε αποφανθεί και ο εμβριθής νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου (έγγραφο 1240/1204/25.6.2012). Όμως ο κ. Παπαγεωργίου ηναγκάσθη προφανώς να «αδειάσει» τον εαυτό του και να αποφανθεί αργότερα ότι τούτο δεν είναι εφικτό υποστηρίζων τα σαθρότατα επιχειρήματα του Μακαριοτάτου και μερικών συνεργατών του.

Όμως το Σύνταγμα (άρθρ.109) δεν επιτρέπει να μεταβληθεί η βούληση του δωρητή. Αν υπήρχε σήμερα ένας Αριστόβουλος Μάνεσης και γνωμοδοτούσε ακριβοδίκαια, δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν τέτοιες ποταπές δοξασίες.

Την 9.7.2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μακαριοτάτου κ. Ιερωνύμου Β΄, τοῦ Σεβασμιοτάτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, του Αρχιγραμματέως της ΔΙΣ Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλοθέου, του Προέδρου και της Γεν. Γραμματέως του Ι.Π.Η.Π.Α. & του Σωματείου Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους και του εμβριθούς νομικού – θεολόγου κ. Παντελεήμονος Κοναξή, Πρέσβεως Καλής Θελήσεως υπέρ του Τάματος του Έθνους εις την Ιερά Σύνοδο (3).

Παρότι εμείς έχομε κηρύξει εκεχειρία από τον Μαΐο ως μέσα Οκτωβρίου και δεν επιτρέπεται να λέγουμε τίποτε, αναγκασθήκαμε να τονίσουμε, ότι ακόμη και αν 24 ώρες το 24ωρο εργάζονται 20 γερανοί μέρα / νύκτα, είναι δύσκολο να πετύχουμε το ποθούμενο, μια σύγχρονη Αγία Σοφία κατασκευαζόμενη σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

Και ότι: «Επιθυμούμε να απέλθουμε σαν άγνωστοι στρατιώτες και να μη ακουσθεί το όνομά μας ούτε μετά θάνατο. Εσείς Μακαριότατε θα δοξασθείτε, διότι επί των ημερών σας θα πραγματοποιηθεί το μεγαλεπήβολο μνημείο εις τον Ελευθερωτή Σωτήρα Χριστό. Είναι όμως θλιβερό, όχι μόνον δημόσιες αλλά και εκκλησιαστικές εκτάσεις να παραχωρούνται για τεμένη αλλά για ο Μνημείο ούτε μία σπιθαμή γής!!!!».

Εκεί ἐπροτάθη εκ νέου από τον Μακαριότατο να πραγματοποιηθεί το Τάμα σε κάποια εκκλησιαστική έκταση «όπισθεν του Νοσοκομείου Σωτηρία».
Του τονίσθηκε εκ νέου, ότι η εν λόγω περιοχή ουδόλως ενδείκνυται:

Δεν έχουν προσκομισθεί τίτλοι

Από περίπου 60% δασικό που ήταν (το 2012 που μας είχε προταθεί πάλι) τώρα είναι 98,8% και μάλιστα αναδασωτέο.

Εκεί συμπεριλαμβάνονται ερευνητικά κέντρα της Ακαδημίας Αθηνών (δεν είμεθα σκοταδιστές να τα καταλάβουμε) και της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως προς την Διοίκηση του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους επαναλάβαμε τις αποφάσεις των Δ.Σ. μας, να διοικείται από 40 μελές Διοικητικό Συμβούλιο, από τον Αρχιεπίσκοπον και 6 Συνοδικούς (όχι αρεστούς των Αναγνωστοπουλαίων ή του Ιδρύματος ή του Σωματείου αλλά θα εκλέγονται δια κλήρου από τους 12 Συνοδικούς), και τους εκάστοτε Περιφερειάρχη Αττικής, Δήμαρχο Αθηναίων (ή τον επιχώριο Δήμαρχο αν γίνει εκτός Αθηνών), Πρυτάνεις ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και Προέδρους Αρείου Πάγου, ΣτΕ, Νομικού και Ελεγκτικού Συμβουλίου του Κράτους και τα υπόλοιπα μέλη θα είναι από τον Όμιλο των κοινωνικών φορέων μας και πρέσβεις καλής θελήσεως υπέρ του Τάματος του Έθνους.

4) Και επίσης ως προς τις διαθέσεις και το κλίμα στην ελληνική κοινωνία, διακρίνετε ότι έχει αλλάξει κάτι το τελευταίο διάστημα; Είναι θετικά διακείμενοι οι έλληνες πολίτες ως προς το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ;

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ
Με εκατοντάδες χιλιάδες διαφωτιστικά υλικά που έχουμε διανείμει είναι τόσον πολύ ενημερωμένοι οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες παντού και είναι θερμότατοι υποστηρικτές. Αν γίνει ελεύθερο δημοψήφισμα επί ίσοις όροις, άνω του 80 % θα υπερθεματίσουν.

Μας το επιβεβαιώνουν και μας εμψυχώνουν οι κοσμοπλημμύρες των εκδηλώσεων μας (4 & 5).

5) Στον κόσμο των επιχειρήσεων και στον οικονομικό τομέα εν γένει ποιά ανταπόκριση υπάρχει ως προς το θέμα αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ
Στο πλήθος που αναφέραμε ανωτέρω συμπεριλαμβάνονται επιχειρηματίες και άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων. που συμπαρίστανται για να γίνει πράγματι ένα σπουδαίο έργο.

6) Εφόσον δεν προχωρήσει η ανέγερση του ΤΑΜΑΤΟΣ με ποιόν άλλο τρόπο θα μπορούσε να τιμηθεί εξίσου με μεγαλοπρέπεια η επέτειος της Εθνεγερσίας;

Οι πολυδιαφημιζόμενες «φιέστες» και εορτασμοί είναι μία βλασφημία. Με την σπατάλη αυτή θα συνεχίζουν να τρίζουν τα οστά των ηρώων της Παλιγγενεσίας
(Ησαΐας, Κεφ. Α’, 14 και Ματθ., ιε, 8).

Πιστεύομε ότι θα πραγματοποιηθούν οι συμβουλές του ιδανικού εργάτου του Ευαγγελίου, πρώην Μητροπολίτου Φλωρίνης αειμνήστου Αυγουστίνου, που παρουσιάζετο το περασμένο καλοκαίρι και μας τόνιζε: «μη πτοήσθε, μη δειλιάζετε, μη αποκάμετε, να επιμείνετε. Ο Θεός θα κάνει το θαύμα του».
Παρότι κατατρεγμένος από τους πάντες (ακόμη και από Μητροπολίτες) έζησε 104 έτη. Ο πρώην Πρωτεπιστάτης του Αγ. Όρους Γέρων Μάξιμος Ιβηρίτης μας έλεγε: «Πρό της ταφής του και 48 ώρες μετά την κοίμηση του, τα χέρια του ήσαν ζεστά και λίαν ευλύγιστα…».

Σχετικἀ είναι τα δημοσιεύματα της ανιψιάς του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ αειμνήστου Τζών Μπρεδήμα στο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΛΟΓΟ για μεγαλεπήβολα σχέδια του οραματιστή ιδρυτού του Ι.Π.Η.Π.Α. και του Σωματείου Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους (θερμαινόμενο Αεροδρόμιο στα Καλάβρυτα για να εξυπηρετεί τους ορεινούς όγκους όχι μόνον των Καλαβρύτων αλλά και της όλης Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας που θα συμβάλει στη παλιννόστηση, μετά την εγκατάλειψη της υπαίθρου λόγω εμφυλίου σπαραγμού, κατευθυνόμενης αστυφιλίας και ταφόπλακας σχεδίων Καποδίστρια, Κλεισθένη, Καλλικράτη κλπ, και γενικά στο καλό της περιοχής των, και άλλων εφημερίων π.χ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 16-1-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *