ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ 73-Το Τάμα του Έθνους οι …ανιστόρητοι και οι σκοπιμότητες …..


Ενώ δεν έχει καμιά σχέση με την οικονομική κρίση *

 

Το σωματείο Φίλοι του Τάματος του Έθνους με ανακοίνωσή τους στις 7-3-17 απάντησαν σε όσα ανιστόρητα είδαν το φως της δημοσιότητας και έκανε άριστα για να αποκατασταθεί η αλήθεια που τόσο βάναυσα παραποίειται στις μέρες μας ! Όμως μας δίνει την ευκαιρία να επαναδιατυπώσουμε τις ενστάσεις μας στην όλη θεάρεστη προσπάθεια με στόχο την επιτυχία του ζεύγους Αναγνωστόπουλου, αφού προηγουμένως καταγράψουμε τα πραγματικά δεδομένα :

1.Η υλοποίηση του Τάματος δεν έχει καμιά σχέση με την οικονομική κρίση που βιώνουμε. Ορθόδοξες χώρες όπως η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία,η Πολωνία κ.α. ανήγειραν περίλαμπρους ναούς προς τιμήν του Σωτήρος Χριστού εν μέσω φτώχειας πείνας και οικονομικής κρίσης.
Μία δε εξ αυτών ανακήρυξε ως αρχηγό του κράτους τονίδιο τον Χριστό !

2.Ενώ στις ορθόδοξες χώρες της ανατολικής Ευρώπης κατέπεσε ο κομμουνισμός και επανήλθε στο κέντρο της ζωής η Εκκλησία που είχε εκδιωχθεί και υπέστη τρομερούς διωγμούς τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα έχουμε αριστερή κυβέρνηση που με τη σιωπηλή στάση των αστικών κομμάτων αποχριστιανοποιεί την κοινωνία και μετατρέπει το κράτος σε άθρησκο και άθεο, παραβλέποντας την ιστορική ήττα που υπέστη στα κομμουνιστικά καθεστώτα της σοβιετίας η κομμουνιστική κοσμοθεωρία….

 

3.Το Τάμα του Έθνους δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την δικτατορία των συνταγματαρχών, αλλά είναι υπόθεση που αφορά την υπόσχεση του Κολοκοτρώνη και των άλλων ηρώων – αγωνιστών του 1821.

4.Οι εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής δυστυχώς,θέλοντας να δείξουν τον προοδευτισμό τους αντιτίθενται στην εκπλήρωση του Τάματος ή με αδιαφορία, είτε με ειρωνείες, είτε με προσκόμματα, είτε με εμπόδια, είτε με συσκότιση και παραπληροφόρηση είτε λόγω άγνοιας και αγραμματοσύνης .

5.Μέσα σ αυτό το κλίμα το εγχείρημα του ζεύγους Αναγνωστόπουλου συναντά δυσκολίες και περιμένει εναγωνίως κάποια βοήθεια ώστε να βρεθεί λύση.Μάταια.Γιαυτό εμείς προτείνουμε να βάλει μπροστά σε δικό του οικόπεδο και να χτίσει το Τάμα.

6.Αδύνατο σημείο είναι το προτεινόμενο σχέδιο του ναού. Τι θα προσθέσει στην όλη υπόθεση ένας ακόμη ναός ίδιος με τους χιλιάδες που έχουμε, όσο μεγαλοπρεπής κι αν είναι; Τίποτε απολύτως. Η δυνατή πίστη του ζεύγους Αναγνωστόπουλου για την εκπλήρωση του Τάματος, ενώ είναι καθόλα θεάρεστη, υστερεί στο να εκφράσει τη σημερινή εικόνα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού με σύμβολα και ιστορικά στοιχεία που να μείνουν ως νέα στοιχεία της Παράδοσης.

7.Προτείναμε λοιπόν, στο ζεύγος Αναγνωστόπουλου, να εκμεταλλευτούν την μελέτη της αρχιτεκτονικής και θεολογικής ομάδας της Λυδίας Παπαδοπούλου που με τον ναό τον οποίο σχεδίασε προσθέτει έναν νέο ρυθμό στους ήδη υπάρχοντες της ναοδομίας,ο οποίος θα εκφράζει τη σημερινή εκκλησιαστική και ορθόδοξη δογματική και εθνική έκφραση της Εκκλησίας.

Κατά τα άλλα νομίζω ότι είναι υποχρέωση να αναφέρω τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία που δημοσιοποιεί το Σωματείο για την αποκατάσταση της αλήθειας. Αναφέρουν λοιπόν στην ανακοίνωσή τους οι φίλοι του Τάματος:

<….Μετά την εκτεταμένη και αστραπιαία εξάπλωση της βάναυσης διαστροφής της αληθείας σχετικά με το θέμα του Τάματος από ανιστόρητους ιστορικούς ή ιδιοτελείς και, δεδομένου ότι μέχρι αυτή την στιγμή ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, προς πλήρη αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, αναφέρουμε ότι το Τάμα είναι η πραγματοποίηση ενός μνημείου ευγνωμοσύνης για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Έγινε από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τους οπλαρχηγούς και όλους τους ήρωες του 1821, ομόφωνα αποφασίσθηκε με το Η΄ Ψήφισμα της Δ΄ Εθνοσυνελεύσεως των Ελλήνων την 31.7.1829, υπεγράφη από τον Ιωάννη Καποδίστρια, και έγινε Νόμος του Κράτους με τα Βασιλικά Διατάγματα του Όθωνα των ετών 1834 και 1838, πού είχε προγραμματίσει να το κατασκευάσει, με προβλεπόμενες θέσεις δίπλα στον Εθνικό Κήπο ή γύρω από την Ομόνοια ή μεταξύ Ακαδημίας/Πανεπιστημίου ή γύρω από την Πλατεία Θεάτρου. Οι ανιστόρητοι «πετάν» από το 1829 στο 1968.Δηλαδή θάπτουν τα αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία 140 ετών !
Αυτός ο εσμός των ΜΜΕ βέβαια δεν τολμά να τα αναφέρει και κατατάσσει ως χουντικούς και τους ελληνόψυχους Πρωθυπουργούς, Προέδρους Δημοκρατίας, Προέδρους Βουλής, καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων και της επιστήμης όπως π.χ. :τον Ελευθέριο Βενιζέλο, Πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής, για να πραγματοποιηθεί το Τάμα στον Λόφο Αρδηττού, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλέξανδρο Ζαΐμη την 30.3.1930 έθεσαν τον θεμέλιο λίθο στο τέλος της «Λεωφόρου Ηρώων» στο Πεδίο του Άρεως, όπου ο Αλέξανδρος Ζαΐμης εξεφώνησε λόγο μεστότατο νοημάτων, μεταξύ των οποίων ανέφερε :

«Ἡ Μεγάλη Ἰδέα περικλείει ἐν ἑαυτῇ τὸν σεβασμὸν πρὸς τὴν Θρησκείαν, τὴν ἀγάπην πρὸς τὴν πατρίδα καὶ τὴν ἀφοσίωσιν πρὸς τὴν οἰκογένειαν. Ἠ προσήλωσις δὲ εἰς τόν ἠθικὸν νόμον καὶ ἡ πίστις εἰς τὸ ἀκατάβλητον τοῦ Δικαίου ἀποτελοῦσι τὴν ὑπερτάτην δύναμιν τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἕθνους». (Ἐφημερίδα Ἑστία, τεῦχος 12768 τῆς 30.3.1930).
Tον Πρόεδρο της Βουλής Θεμιστοκλή Σοφούλη, ο οποίος το 1918 υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής,τον Πρωθυπουργό Σπυρίδωνα Λάμπρο πού πρωτοστάτησε το 1910 για να πραγματοποιηθεί το Τάμα στο Ζάππειο,τον Δημήτριο Βικέλα (που επανέφερε τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ελλάδα) το 1908, για να ανεγερθεί στον Λυκαβηττό,το 1870 τον Γεώργιο Α΄ με τον Θρασύβουλο Ζαΐμη σε σχέδια του Ziller και του Λύσανδρου Καυταντζὀγλου, για την Πλατεία Ομονοίας.

Δεν τολμούν αυτοί οι δήθεν Δημοκράτες όλους αυτούς τους ορθολογούντες και ορθοτομούντες Έλληνες Δημοκράτες να τους χαρακτηρίσουν κατάλοιπα της χούντας, διότι όλοι αυτοί προϋπήρχαν των χουντικών. Λυπούμαστε για την βάναυση διαστροφή της αλήθειας που κάνουν εκουσίως ή ακουσίως όλοι αυτοί, είτε ενεργούν αυτοβούλως είτε είναι εντολοδόχοι των σκοτεινών δυνάμεων. Στην σημερινή εποχή προσφέρονται το ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ να δωρίσουν στο Ελληνικό Έθνος και στους Φιλέλληνες αυτό το Ελληνικό Μνημείο. Δεν ζητούν από τον Προϋπολογισμό της Εκκλησίας και της Πολιτείας ούτε ένα (1) Ευρώ. Ζητούν μόνον ένα κατάλληλο κεντρικό και περίοπτο χώρο και η μεν Πολιτεία να νομοθετήσει σχετικά, η δε Εκκλησία να δώσει την ευλογία της. Όμως, οι φίλοι του Τάματος και το ζεύγος Αναγνωστόπουλου έχουν και άλλη πολυσχιδή κοινωνική δραστηριότητα . Διαβάστε τα ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ .

ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ

Κοινωφελής δράση

Οι φίλοι του Τάματος συμφωνούν μαζί μας ότι δεν προτίθενται να προσθέσουν ακόμη ένα Ναό στους τόσους υπάρχοντες, πολλοί από τους οποίους είναι δυστυχώς με άδεια καθίσματα. . αλλά να πραγματοποιήσουν το Τάμα του Κολοκοτρώνη, χωρίς να κοστίσει στην Πολιτεία και την Εκκλησία ούτε ένα Ευρώ, όχι μόνον για το Ναό, αλλά ούτε για τα προσκτίσματά του, τις αναμνηστικές στήλες και τους πνεύμονες πρασίνου, που τους έχει μεγίστη ανάγκη η Αττική και θα τους ποτίζουν με τα μπαζωμένα νερά των 3 ποταμών και 700 παραποτάμων και πηγών, που έθαψαν ανεγκέφαλοι πολιτικοί .

Η συντήρηση και το προσωπικό

Και την συντήρηση κτηρίων και περιβάλλοντος χώρου και την μισθοδοσία και ασφάλιση του προσωπικού αυτών -τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι φίλοι του Τάματος- τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς και δεν θα τα φορτώσουμε στο «σβέρκο» του βαρύτατα φορολογουμένου πτωχού ελληνικού λαού ούτε στο Προϋπολογισμό της Εκκλησίας. Υπερεπαρκούν τα θαλασσοδάνεια, με τα οποία έχουν ανεγκέφαλοι πολιτικοί υπερφορτώσει στον «σβέρκο» του ελληνικού λαού και έχουν υποθηκεύσει ολόκληρη την Ελλάδα…Κατανοούντες ταυτόχρονα τον ανθρώπινο πόνο, οι φορείς μας έχουν στείλει αποδεδειγμένα 75.000 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια ανά την υφήλιο. Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες με απασχολουμένους στο έργο θα τρώγουν τον άρτο τον επιούσιο ! ! ! Με την πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους θα ανορθωθεί και αναζωογονηθεί το ηθικό και εθνικό σθένος των Ελλήνων ! ! !

Τα οφέλη για την Ελλάδα

Η άμισθος Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου τούτου Προσκυνήματος θα διαχειρίζεται με άκρα διαφάνεια και απόλυτη ανιδιοτέλεια τόσον τον ιδρώτα του Ιδρυτού, που θα καταβάλει τα πάντα, όσον και τα έσοδα του «παγκαριού» και θα αξιοποιεί και το τελευταίο «δίλεπτο της χήρας» ώστε μέσω αυτού του κοινωφελούς έργου να :
α) ιδρύονται, συντηρούνται ορφανοτροφεία, γηροκομεία, στέγες αγάπης, κλπ ευαγή ιδρύματα.
β) αναστηλώνονται ιστορικοί Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές.
γ) εξοπλίζονται σχολεία και να δίδονται συσσίτια σε άπορους μαθητές.
Ο Ναός και τα προσκτίσματα δεν θα ανήκουν στον δωρητή ή στους συγγενείς του, ούτε στο Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών, ούτε στο Σωματείο Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους, αλλά στο Ελληνικό Έθνος, την παγκόσμια Ορθοδοξία και τους Πανέλληνες ανά την υφήλιο ! ! ! ( διευκρίνισις ἐκδότου : βάσει τῆς κειμένης νομοθεσίας ὅμως πρέπει νὰ ἀνήκῃ νομικῶς κάπου. Πρὸς τοῦτο θὰ ἀνήκῃ εἰς τὸ Ἵδρυμα Προασπίσεως Ἠθικῶν καὶ Πνευματικῶν Ἀξιῶν /ΙΠΗΠΑ – ὄχι εἰς τὸν Ἱδρυτήν. Οὐσιαστικῶς ὅμως δὲν θὰ ἔχῃ οὔτε τὸ ΙΠΗΠΑ λιμνάζοντα χρήματα, διότι θὰ διατίθενται συνεχῶς διὰ τὴν συντήρησιν καὶ διατήρησιν Ναοῦ, προσκτισμάτων ἀλλὰ καὶ διὰ τὴν δημιουργίαν, λειτουργίαν καὶ συντήρησιν καὶ νέων εὐαγῶν Ἱδρυμάτων) Την πνευματική δικαιοδοσία θα την έχει ο επιχώριος Μητροπολίτης της περιοχής.

Πάνω απόλα η ενότητα

Η πραγματοποίηση του έργου θα ενώσει όλους τους Έλληνες, διότι δεν θα κομματιάζει και δεν θα διαιρεί. Όποτε οι Έλληνες ήταν μονοιασμένοι έκαναν θαύματα – αναφέρεται στην ανακοίνωση- αντίθετα, όταν είχαν διχόνοιες, έρχονταν συμφορές ! ! !.Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει η σύνεση και η άμεση αντικειμενική ενημέρωση του κοινού, μέσω υμών, προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας και όλου του κόσμου ! ! !Έτσι θα εφαρμοσθούν οι στίχοι του ποιητή :Όπως έδωσες θα δώσεις, θα ζητήσουν ως ζητείς, θα γενείς και πάλι φώτων και πολιτισμού κοιτίς. . .
* Ἐφημερὶς Ἐλεύθερη Ὥρα 10.3.2017

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *