ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ 72- Το « Τάμα του Έθνους » είναι υπεράνω των κομμάτων

Κύριοι, Ευρισκόμενοι σε μια εποχή αξιολογικής αναρχίας, καταργήσεως κάθε κύρους, σε μια εποχή που ισοπεδώνονται τα πάντα και η πεζότης κατακτά έδαφος, σε μια εποχή που σφυροκοπείται ασταμά-τητα καθετί το ευγενές, το ωραίο και ηθικό με ειρωνείες και χλευασμό, ακόμη και με τη βία, για να συμπορευθούν όσοι νέοι απέμειναν χριστιανοί με το ρεύμα του κόσμου. Σήμερα είναι καιρός η ιερά παρακαταθήκη της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, του Τάματος του Έθνους, να πραγματοποιηθεί για να αποτελέσει μάλιστα για τη νεότητα παράδειγμα σταθερότητας σε ό,τι άγιο και ιερό και υψηλό μάς εκληροδότησαν η Ορθοδοξία και το Έθνος μας.
Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την απελευθέρωση μας από τον τουρκικό ζυγό, που πραγματοποιήθηκε με την Επανά-σταση του 1821.Χάριν δε της ιστορικής αληθείας « ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ » δεν είναι εφεύρημα της επταετίας, όπως εσφαλμένα διατείνονται μερικοί ανόητοι και ανερμάτιστοι, αλλά είναι η υπόσχεση που έδωσαν οι ήρωες του Αγώνος του 1821 ότι με το πέρας του πολέμου θα ανεγείρουν υπέρλαμπρο Ναό του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα ως ένδειξη υψίστης τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον Σωτήρα Χριστό και τη βοήθειά Του κατά την Επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωσή μας από τη μακραίωνη τουρκική σκλαβιά.
Η υπόσχεση ήταν « Για του Χριστού την πίστη τη αγία και της πατρίδας την ελευθερία ». Μέχρι και σήμερα, το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα παραμένει δυστυχώς ανεκπλήρωτο. Κύριοι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίαςτου ελληνικού κράτου,την υπόσχεση των αγωνιστών του Έθνους προγόνων μας έχουμε ιερή υποχρέωση να την εκπληρώσουμε, διότι, όπως μας αναφέρει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Νεκτάριος, που έζησε κατά τον 17ον αιώνα, « ουκ έστι πόλις και τόπος της Ελλάδος, έπη των ορθοδόξων ημών ου προέρχονται υπέρ της ευσεβείας και της πατρίδος τα αίματα ».
Είναι υπόσχεση και αιώνιον των Πανελλήνων μνημόσυνο υπέρ των ηρώων Σουλιωτών, των γυναικών του Ζαλόγγου,της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου,του δαυλού του Καψάλη,του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου,της θυσίας των γυναικών της Νάουσας, της σφαγής της Χίου, της θυσίας των Ψαρών,της Κάσου, του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα,του Εμμ. Παππά, του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Δραγατσάνι και υπέρ όλων των αγωνιστών θυσιασθέντων πάλαι τε και επ΄εσχάτων αδελφών μας Κυπρίων, Ποντίων, Μικρασιατών, Βορειοηπειρωτών.
Είναι υπόσχεση απέναντι στο ιερό και τιμημένο ράσο, πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος χιλιάδων κληρικών της Εκκλησίας, διακόνων, μοναχών, ιερέων,ιερομονάχων και μητροπολιτών. Είναι υπόσχεση για όλους τους ηρωικούς πεσόντες και αγωνισθέντες για την ελευθερία της πατρίδος.
« Αιωνία των η μνήμη ».
Η υπόθεση του Τάματος του Έθνους είναι υπεράνω των κομμάτων και των ιδεολογιών, δεν αφορά κρίση και άρνηση Ευρωπαίων, είναι υπόθεση καθαρά όλων των απανταχού Ελλήνων. Είναι υπόθεση όλων μας. Παρακαλείται ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, άμεσα, εδώ και τώρα, να συγκαλέσει Ολομέλεια της Βουλής για να αποφασισθεί ο χώρος ανεγέρσεως του περικαλλούς Ναού του Σωτήρος Χριστού και όλα μαζί τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, με μια φωνή καθαρά ελληνική, να αποφασίσουν για τον χώρο όπου θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος του Ναού του Τάματος του Έθνους.
« Λίθον ον απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες ούτος εγεννήθη εις κεφαλήν γωνίας και πεσών επί τον λίθον τούτον συνθλασθήσεται, εφ’όσον ον δ’ον δ’αν πέση λικμήσει αυτόν ». (Ματθ. ΚΑ 42-44). Η φωνή μου αυτή για το Τάμα του Έθνους είναι η φωνή χιλιάδων μανάδων, σαν τους μονάκριβους γιους και τις θυγατέρες τους να αποχαιρετούν στους σταθμούς και στα λιμάνια με κλάμα και αναφιλητά σαν φεύγουν για την ξενιτιά και έχουν ανάγκη να ανάψουν ένα κερί στην Παναγιά με την ευχή « ο Χριστός και η Παναγιά μαζί σου ».
Είναι η φωνή των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και Σωμάτων Ασφαλείας, που νυχθημερόν φυλούν άγρυπνα την ακεραιότητα της πατρίδας.
Στις κρίσιμες αυτές στιγμές που ζούμε, η εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους είναι επιτακτική ανάγκη για την αναζωογόνηση του πεσμένου από την φτωχοποίηση φρονήματος και ηθικού των Ελλήνων.
Αποτελεί δε και μια καλή αρχή επενδυτικών προσπαθειών, αφού η Πολιτεία θα συμμετάσχει μόνο με ένα συμβολικό ποσό και τα υπόλοιπα θα τα διαθέσει το φιλόθεο κοινό. Η ανέγερση του περικαλλούς Ναού του Σωτήρος Χριστού ας γίνει υπέρλαμπρος φάρος και σημείο αναφοράς ομοψυχίας και ομόνοιας του ελληνικού λαού, και όλοι μαζί να εγκαινιάσουμε τον θεμέλιον λίθον εντός του 2017. Εύχομαι με τη θεία χάρη του Σωτήρος Χριστού το Τάμα του Έθνους να πραγματοποιηθεί και να πορευθούμε μέσα στο χρόνο ως κράτος και ως έθνος εν ειρήνη και προκοπή.
Με εκτίμηση
Καρακίτσιος Δημήτριος, Βασίλειος Δ. Παπαγιαννίδης
συντ/ρχης Μηχανικού ε.α., Α. Δικηγόρος, Φοιτητής ΠΜΣ
πολιτικός μηχανικός Δημοσίου Δικαίου
στη Νομική Σχολή ΔΠΘ

ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *