ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ 68-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Διὰ μίαν σφαιρικὴν ἐνημέρωσιν, ἰδίως νέων φίλων,
ἀναδημοσιεύομεν κατωτέρω τὴν

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ»
8.4.2016
1. Τι είναι το σωματείο τάμα του Έθνους, τι πρεσβεύει και ποιοι είναι οι σκοποί του ;

Το Τάμα του Έθνους είναι η υπόσχεση – ιερά παρακαταθήκη του θρυλικού Γέρου του Μοριά Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και των άλλων Ηρώων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, που με ελάχιστο εξοπλισμό αλλά ακράδαντο πίστη έκαναν απεγνωσμένο αγώνα για να απελευθερωθούν από τον ανυπόφορο μωαμεθανικό-τουρκικό ζυγό με το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος». Και υποσχέθηκαν να κτίσουν ένα Ναό στο όνομα του Ελευθερωτού Σωτήρος Χριστού, όπου εγκατασταθεί η Πρωτεύουσα του Νέου Κράτους.

Για την πραγματοποίηση αυτού του μνημείου δοξολογίας, ευχαριστίας, ευγνωμοσύνης και λατρείας στον Ελευθερωτή Σωτήρα Χριστό, δηλαδή του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους, επιστράτευσα εκατοντάδες φίλους και συστήσαμε το «Σωματείο οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους» το 2008.

Εκτός από την παράδοση από γενεά σε γενεά, τούτο έχει επισημοποιηθεί με το Η΄ Ψήφισμα της Τετάρτης Εθνοσυνελεύσεως στο Άργος (31.7.1829) και υπεγράφη και υπό του ανεπανάληπτου Εθνάρχου Ιωάννη Καποδίστρια. Δυστυχώς έπεσε όμως θύμα μίσους των εχθρών της Ελλάδος και εφονεύθη. Έτσι δεν ηδυνήθη να το πραγματοποιήσει.
Τὰ Βασιλικά Διατάγματα από 25.1.1834 (ΦΕΚ 5/29.1.1834) και 3.4.1838 (ΦΕΚ 12/11.4.1838) ρητώς ορίζουν να γίνει τούτο στην Αθήνα.
Έγιναν διάφορες προσπάθειες για τη πραγματοποίηση του, το 1891 (Α. Ζαΐμης), το 1910 (Ε. Βενιζέλος). Το 1969 εξεδόθη το Νομοθετικό Διάταγμα 320 (ΦΕΚ 206 Α /18.10.1969), το οποίο απεφάσιζε την ανέγερση του Τάματος του Έθνους στην Αθήνα, στο Αττικὸ Άλσος, προσπάθεια όμως πού επίσης δυστυχώς δεν τελεσφόρησε.

Το Τάμα αυτό εδώ και 186 χρόνια δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε…

Μέσω δελτίων τύπου, διαδικτύου, εφημερίδων, περιοδικών, ομιλιών εκδηλώσεων, προσωπικών επαφών, παντού γνωστοποιούμε το θέμα και ζητούμε συμπαράσταση.

Η φωνή μας είναι το περιοδικό μας «ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ», το οποίο αποστέλλουμε δωρεάν κάθε 3 μήνες σε 60.000 παραλήπτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να το λαμβάνει, ας μάς τηλεφωνήσει στo 210-3254321.

Επίσης οι φίλοι μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς από την ιστοσελίδα μας www.fotgrammi.gr, τα Facebook: Oι Φίλοι του Τάματος του Έθνους και Φωτεινή Γραμμή και Twitter: @PANEL_TAMA.
Το μνημείο αυτό (Μεγαλοπρεπής Ναός και αναμνηστικές στήλες προς τιμή των Ελλήνων και Φιλελλήνων) φρονούμε ότι επιβάλλεται να είναι σε θέση λίαν περίοπτη και δεσπόζουσα.

Έχουμε «οργώσει» την Αττική. Κατά την γνώμη των ειδικών αρχιτεκτόνων μηχανικών, των γραμμάτων και εν γένει ανθρώπων της τέχνης και της επιστήμης, η πλέον ενδεδειγμένη θέση είναι το Αττικό Άλσος. Δεν ζητούμε και τα 594 στρέμματά του, αλλά μόνον 50 και αυτά τα απαιτούμε από την Πολιτεία. Δεύτερη επιλογή προκρίνεται το Ριζάρειο Άλσος και τρίτη το ανενεργό στρατόπεδο 301 στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.
Αναλαμβάνουμε όχι μόνο όλα τα έξοδα κατασκευής του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος του Τάματος αλλά ακόμη την εν συνεχεία μισθοδοσία του προσωπικού και την συντήρηση των κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου.

Επί πλέον, το 80% των καθαρών εσόδων του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους θα διατίθεται συμβατικά σε ειδικό λογαριασμό, για εξοπλισμό σχολείων και συσσίτια μαθητών και για αναστήλωση ιστορικών Ιερών Ναών και Μονών.

Με τα υπόλοιπα, με αυστηρή χρηστή διοίκηση του Προσκυνήματος, δηλαδή την Διοικούσα Επιτροπή του και το Γνωμοδοτικό του Συμβούλιο, όπου Πρόεδρος θα είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Αντιπρόεδρος ένας Μητροπολίτης από την Αττική και μέλη άλλοι 3 Μητροπολίτες και με άκρα ανιδιοτέλεια, υπό τον ελέγχον μιας αυστηρότατης Εξελεγκτικής Επιτροπής θα κτίζονται Ορφανοτροφεία, Γηροκομεία και λοιπές Στέγες αγάπης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που δεν θα λαμβάνουν τα ονόματα των δωρητών, αλλά θα ονομάζονται «Βασιλειάδες».

Το «Τάμα του Έθνους», μνημείο Δοξολογίας, Ευγνωμοσύνης, Παρακλήσεως προς τον Θεάνθρωπο Χριστό, δεν πρέπει να είναι ένα Μουσείο, αλλά «ζωντανός» οργανισμός, η φωνή του οποίου θα φθάνει στα πέρατα της γης. Η ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού με ευρύχωρα προσκτίσματα απαιτεί την αρμονική – αγαστή συνεργασία Εκκλησίας και Κράτους, και την εθελοντική προσφορά των Ελλήνων όλου του κόσμου. Ο ελληνικός λαός, κατεξοχήν φιλότιμος λαός, αν διαπιστώσει ότι στο μεγαλεπήβολο αυτό έργο υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, πιστεύουμε ότι θα συνδράμει με μεγάλη ευχαρίστηση για την υλοποίησή του. Διότι, επαναλαμβάνουμε, σημασία δεν έχει αν δίνει κανείς κάποια προσφορά, αλλά αν αυτή διατίθεται σωστά και αξιοποιείται κατάλληλα και το τελευταίο «δίλεπτο της χήρας» και αν δεν την οικειοποιούνται επιτήδειοι «αετονύχηδες», όπως συνηθίζεται . . .

Ακόμη και τα παιδιά θα στερούνται το κουλούρι τους, για να μας συνδράμουν, όταν βλέπουν έργα και όχι μόνο λόγια, ως είθισται.

Όλοι οι ομόδοξοι λαοί εκπλήρωσαν το Τάμα τους προς τον Σωτήρα Χριστό. Για παράδειγμα, οι Σέρβοι, που και πρόσφατα δεινοπάθησαν σκληρά, ακόμη και κατά την διάρκεια των εγκληματικών ενεργειών των νατοϊκών δυνάμεων, έχτισαν το μεγαλύτερο Ναό των Βαλκανίων του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Οι Ρώσοι ξανάχτισαν στη Μόσχα το Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που είχε ανατιναχθεί από τους μπολσεβίκους. Οι ορθόδοξοι Πολωνοί μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος στο Μπιαλιστόκ. Οι Γεωργιανοί παρόμοια περίτεχνο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα κλπ. Είναι πολύ μεγάλη ντροπή και αίσχος για μας να αδρανήσουμε περισσότερο.

Καλούμε όλους τους Έλληνες, πού σκέπτονται σωστά και εθνικά, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του «Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών» να εγγραφούν στο Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» και, χωρίς ιδιοτέλεια όλοι μαζί, με απόλυτη διαφάνεια, να αγωνιστούμε για την υλοποίηση του ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, του τάματος όλων των Νεομαρτύρων και Εθνομαρτύρων και ηρώων του 1821. Το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ αποτελεί μνημείο δοξολογίας, ευγνωμοσύνης και παρακλήσεως προς τον Θεάνθρωπο Χριστό.

2. Πιστεύετε ότι το σωματείο μπορεί να υλοποιήσει αυτό τον στόχο, όταν μιλάμε για ένα εθνικό χρέος και αυτό παραμένει ανεκπλήρωτο επί σχεδόν δύο αιώνες και με ποιες προϋποθέσεις;

Όταν οι Έλληνες ομονοούσαν έκαναν θαύματα. Απαιτείται μόνον ένα έναυσμα.

Το Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» και το «Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών» είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε αυτό το κίνητρο.

Το «Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών», το οποίο έχω ιδρύσει, και στο οποίο έχω δωρίσει-αφιερώσει μία ουχί ευκαταφρόνητη περιουσία (προϊόν μιας σκληρής εργασίας 70 σχεδόν ετών) προσφέρει την πολύ μεγάλη περιουσία μου, για να γίνει το ξεκίνημα αυτού του μεγαλειώδους έργου. Για την ολοκλήρωσή του οι ευλαβείς Πανέλληνες και Φιλέλληνες, όταν βεβαιωθούν για την απόλυτη διαφάνεια και άκρα ανιδιοτέλεια, θα σπεύσουν να μας συνδράμουν γενναίως και δεν θα χρειασθούν θαλασσοδάνεια. Όταν οι ευλαβείς Χριστιανοί διαπιστώσουν ότι πραγματοποιείται τεράστιο έργο χωρίς «μίζες», «λαδώματα», «τρωκτικά», θα σπεύσουν να δώσουν, όπως τόνιζε και ο αείμνηστος θρυλικός και ανεπανάληπτος Γέρων Αυγουστίνος Καντιώτης προ 53 ετών.

Βεβαίως αντιλαμβανόμεθα ότι τα χρήματα, που θα χρειασθούν, είναι πάρα πολλά αλλά ο σχεδιασμός μας είναι επαρκής. Οι Ορθόδοξοι Έλληνες και Φιλέλληνες έχουν αστείρευτες δυνάμεις και ο οβολός εκάστου –εθελοντική συμμετοχή –επαρκεί.

Όταν υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις και παραχώρηση καταλλήλου εδάφους, θα γίνει αμέσως περιβαλλοντολογική μελέτη και θα συγκροτηθεί εν δυνάμει προϋπολογισμός, πού θα έχει έσοδα σε χρήματα και είδος (υλικά- προσωπική εθελοντική εργασία).

3. Το σωματείο έχει την στήριξη κλήρου και λαού για την ευόδωση του ίερού αυτού σκοπού ;

Έχουμε μηνύματα από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ότι οι Πανέλληνες και οι Φιλέλληνες είναι πανέτοιμοι για την πραγματοποίηση του Τάματος.

Έχουμε δώσει εξετάσεις και αποδεδειγμένως λάβαμε άριστα.

Έχουμε αποστείλει άνω των 75.000 τόννων ανθρωπιστικής βοήθειας ανά την υφήλιο και τώρα μοχθούμε να συνδράμουμε έντιμους ανθρώπους στην Ελλάδα μας, που μέχρι χθες μας συνέτρεχαν, και τώρα οι ίδιοι περιήλθαν σε μεγίστη ένδεια . . .

Έχουμε ήδη δωρεάν προσφορές : Χωματουργικά, μάρμαρα, αγκωνάρια πολλών Δήμων, οικοδομικά, αγιογραφίες, στρατιά εθελοντών και ακίνητα ευλαβών συνανθρώπων. Δεν κάνουμε χρήση πριν την νομοθετική ρύθμιση.

Άνω των μισών Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου μέχρι και ο Πατριάρχης Μόσχας έχουν ταχθεί υπέρ ημών για την πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπερθεμάτιζε επίσης την πραγματοποίηση του, όμως οι σκοτεινές δυνάμεις φρόντισαν και τον έστειλαν πολύ νωρίς στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία.

Δυστυχώς δυσφημούμεθα από ενίους Πολιτείας και Εκκλησίας, ότι δήθεν μας δωρίζονταν εκκλησιαστικά οικόπεδα και δεν τα δεχόμαστε. Παρά τις πολλές υπενθυμίσεις, δεν λάβαμε ούτε ένα συγκεκριμένο τοπογραφικό. Δεν απορρίπτουμε τίποτε.

Ο δωρητής αφιέρωσε στο Ι.Π.Η.&Π.Α. οικόπεδα στην Αττική άνω των 100 στρεμμάτων (ένα 4 στρεμμάτων επωλήθη έναντι 3.276.000 Ευρώ, κατατεθειμένα επονόματι του Ιδρύματος), χρεόγραφα περίπου 5.000.000 Ευρώ, στο Ψυχικό διώροφο, στην Αροανία Καλαβρύτων οικόπεδα περίπου 25 στρεμμάτων, 3 κτήρια μεγίστης αξίας και περίλαμπρο Ναό μετά των πολιτιστικών χώρων.

Ο δωρητής έχει μεγάλο ελάττωμα να μη υποκύπτει, να μη λαδώνει, να μη έχει εμπιστοσύνη σε κανένα παρά μόνον στο Θεό και στους έμπρακτους ιδεολόγους, που δεν είναι απ’τη «Πάρο» (να πάρουν) αλλά απ’τη «Τήνο» (να δίνουν), πού με έξωθεν καλή μαρτυρία δύνανται να διαχειρίζονται τον οβολό της χήρας και όχι οι «ημέτεροι» των πολιτικών και εκκλησιαστικών ταγών.

4. Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της Εκκλησίας και πολιτείας στην προσπάθεια υλοποίησης του ανεκπλήρωτου αυτού τάματος ;

Έχει βγάλει «η γλώσσα μας μαλλιά» να τονίζουμε κάθε τόσο και λιγάκι παντού ότι δεν ζητούμε μίαν δεκάρα από προϋπολογισμούς των καθ’ ύλην υπόχρεων, Πολιτείας και Εκκλησίας.

Απαιτούμε όμως η Εκκλησία να πρωτοστατεί ευλογούσα και η Πολιτεία να νομοθετεί δια αλλαγή χρήσεως γής, πολεοδομείν, υψούν κ.λπ.

Πρέπει να δωριθεί – παραχωρηθεί στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα το Τάματος του Έθνους μια περίοπτος και δεσπόζουσα θέση, όπως δωρίθηκε το πανάκριβο «φιλέτο» του παλαιού Ιπποδρομίου στο Ίδρυμα «Νιάρχος» με το δικαίωμα να απαθανατισθεί το όνομά του στο πάρκο, να αναρτηθούν τα αγάλματά του σε κάθε είσοδο και διάδρομο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής, το προσωπικό να αμείβεται και τα κτίρια να συντηρούνται από το κρατικό προϋπολογισμό.

Αντιθέτως εμείς το πάρκο δεν θα το ονομάζουμε «Αναγνωστοπούλειο» αλλά «Επίγειο Παράδεισο», ούτε απαιτούμε αγάλματα, ούτε καν το όνομά μου να αναφερθεί. Να απέλθω από τον μάταιο τούτο κόσμο σαν άγνωστος στρατιώτης.

5. Ποια πιστεύετε ότι θα είναι τα οφέλη (πνευματικά, ηθικά, υλικά) από την εκπλήρωση του Τάματος;

Η κοινωνία και η πολιτεία εις βάθος χρόνου θὰ έχουν ανεκτίμητα οφέλη :

1. Θα ανορθωθεί το κατατρωθέν ηθικό και εθνικό σθένος των Ελλήνων, θα επιστρέψουμε στις ρίζες μας, για να γλυτώσουμε από το πλήρες κατακρήμνισμα στο βάραθρο, που μας οδήγησαν ανεγκέφαλοι ιθύνοντες και θα εφαρμοσθούν οι στίχοι του Γεωργίου Βερίτη : «όπως έδωσες, θα δώσεις, θα ζητήσουν, ως ζητείς, θα γενείς και πάλι φώτων και πολιτισμού κοιτίς».

2. α) Θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς θα εισρέουν οι νόμιμες εισφορές,

β) το Υπουργείο Εργασίας – ΟΑΕΔ δεν θα επιδοτεί ανέργους,

γ) το Υπουργείο Προνοίας, οι Δήμοι και η Εκκλησία θα έχουν λιγότερα έξοδα με περιορισμό συσσιτίων (συσσίτια πρέπει να γίνονται για ασθενείς, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και μη ευρίσκοντες εργασία) και επιδομάτων.

δ) το Υπουργείο Παιδείας θα ενισχύεται στα συσσίτια απόρων μαθητών και τον εξοπλισμό κτιρίων,
ε) το Υπουργείο Πολιτισμού θα συνδράμεται με την αναστήλωση ιστορικών Ιερών Ναών και Μονών,

στ) το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα ωφεληθεί με την δημιουργία πνευμόνων οξυγόνου στην λίαν επιβαρυμένη Αττική, όπου έχει συγκεντρωθεί το άνω του μισού πληθυσμού της Ελλάδος και το 80% των δραστηριοτήτων της χώρας,

ζ) το Υπουργείο Τουρισμού θα έχει τεράστια οφέλη με την προσέλκυση δεκάδων εκατομμυρίων τουριστών.

Πρόκειται όντως για ένα μεγάλο επενδυτικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο ασύλληπτης σπουδαιότητας.

Αν πετυχαίναμε δε να γίνει στο Ριζάρειο Άλσος, θα μπορούσε ο μεγαλοπρεπής αυτός Ναός να συνδυασθεί και με τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά η Εκκλησία.

Στην περίπτωση αυτή το Πανελλήνιο Προσκύνημα του Τάματος του Έθνους οραματίζεται να αξιοποιήσει δεόντως και με κάθε επιστημονική και τεχνική δεοντολογία τα αστικά ρεύματα (5 ποταμούς και 700 χείμαρρους, παραποτάμους και ρυάκια), τα οποία κυλούν υπογείως της Αττικής (περισσότερα εις την ιστοσελίδα μας https://www.fotgrammi.gr/index.php/news-tama/1068-1416———— και στο περιοδικό μας «Φωτεινή Γραμμή» τεύχος 66 που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες).

6. Πιστεύετε ότι η σημερινή οικονομική κρίση θα ήταν εμπόδιο στην πραγματοποίηση του επιδιωκομένου σκοπού υπό την έννοια ότι πιθανόν να πούνε πως δεν είναι στις προτεραιότητες τώρα της Κυβέρνησης (Εν αντιθέσει με το μωαμεθανικό τέμενος) ;
Το ότι η Πατρίδα μας έχει πολύ σοβαρά προβλήματα είναι, δυστυχώς, πραγματικότητα.

Όμως η οικονομική κρίση είναι απόρροια της ηθικής κρίσεως, που μας επέβαλαν πειθήνια όργανα των καταχθονίων σκοτεινών δυνάμεων.

Αλλά, επαναλαμβάνουμε, με την πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους θα τρώνε δεκάδες χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες τον άρτο τον επιούσιο με τον ιδρώτα του προσώπου τους.

Πρώτα δικαιοσύνη και μετά ελεημοσύνη.

Επίσης θα τονωθεί και αναπτερωθεί το κατατρωθέν ηθικό και εθνικό σθένος των Ελλήνων, θα γίνει απαρχή για αναστύλωση των αξιών της φυλής μας.

Όλα τα μεγάλα έργα γίνονταν μετά από μέγιστες κρίσεις :

α. Ναός του Σολομώντος (2η οικοδόμηση): εις ευγνωμοσύνη προς τον Θεό για την απελευθέρωση των Εβραίων από τους Βαβυλωνίους.

β. Ακρόπολις: μετά τις καταστροφές από τους Πέρσες.

γ. Αγία Σοφία: για την νίκη της Ορθοδοξίας έναντι Αρειανισμού κλπ.

δ. Ναός Σωτήρος Χριστού στην Μόσχα: για τη νίκη των Ορθοδόξων κατά Φράγκων, Ναπολέοντος και «ΣΙΑ».

ε. Ο μεγαλύτερος Ναός των Βαλκανίων-του Αγίου Σάββα κατά την διάρκεια του πολέμου των νατοϊκών εναντίον της Ορθοδόξου Σερβίας.

στ. Αγίου Ανδρέου Βουκουρέστι (120 μ. μήκος, 80 μ. φάρδος και 150 μ. ύψος): τώρα, καθ΄ήν στιγμή ο μέσος μισθός εκεί είναι 150-200€.

Μακάρι να πραγματοποιούνταν πολλά τέτοια έργα, για να υπάρχει πλήρης απασχόληση, εισροή ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία, που «βουλιάζουν», κ.λπ. οφέλη προς την Ελλάδα.

Η σημερινή κρίση μπορεί να αντιμετωπισθεί με καταπολέμηση της ανεργίας και κίνηση του χρήματος.

Αυτό ακριβώς θα γίνει με πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους, διότι θα είναι ένα έργο υποδομής για τους αιώνες και όχι «άρπα κόλα» όπως γίνονται οι καταυλισμοί για τους πρόσφυγες Συρίους και οικονομικούς μετανάστες Μαρόκου, Νιγηρίας, Πακιστάν, Αφγανιστάν κ.λπ. τζιχαντιστές (βραδυφλεγείς βόμβες στα θεμέλια των ανεκτίμητων πνευματικών και ηθικών αξιών της φυλής μας), ή όπως έγινε με τα Ολυμπιακά έργα, που ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε πόσα εκατομμύρια σπαταλήθηκαν από το ανθρωπάκι Σημίτη, το ξέφρενο γύναιο και λοιπούς για τα τρωκτικά, αετονύχηδες και «πατριάρχες» της διαπλοκής.

Ο Θεάνθρωπος, όταν ο κλέπτης του Ταμείου Ιούδας έλεγε ότι το πανάκριβο μύρο θα μπορούσε να πουληθεί και να δοθούν χρήματα στους πτωχούς, μας ξεκαθάρισε «τους πτωχούς γαρ πάντοτε έχετε μεθ’ εαυτών, εμέ δε ου πάντοτε έχετε» (Ιωάν. 12,8).

7. Τι προτίθεσθε να κάνετε αν δεν τελεσφορήσει τελικά η προσπάθεια αυτή για αγαστή συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας ;

Αναμένουν «στην γωνία» άλλες Μητροπόλεις και Πατριαρχεία ως το Οικουμενικό, Ιεροσολύμων, Αλεξανδρείας, Μόσχας, ακόμη και Παλαιοημερολογίτες, που καθημερινώς μας πιέζουν για κοινή συνεργασία..

Το Ίδρυμά μας διαθέτει δικά του μεγάλα και σε περίοπτες θέσεις ακίνητα στην Αττική (δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στον Άγιο Στέφανο και δίπλα στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Παλλήνη κλπ.)

Ελπίζουμε όμως να μη αναγκασθούμε να φθάσουμε ως εκεί.

8. Ένα μήνυμα για τον κόσμο για την πορεία του Τάματος του Έθνους ;

Διαθέτοντας τα πάντα για το Τάμα του Έθνους το μόνο που νοσταλγώ είναι να γίνει με άκρα ανιδιοτέλεια και απόλυτη διαφάνεια διαχείριση του μόχθου του βίου μου και να απέλθω από τον μάταιο τούτο κόσμο σαν άγνωστος στρατιώτης. Ουδαμού να αναφερθεί το όνομά μου.

Τα οφέλη για την Πατρίδα μας, όπως αποδείξαμε ανωτέρω, είναι τεράστια.

Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει όλους μας, ιδίως τους ιθύνοντες Εκκλησίας και Πολιτείας, να «ανοίξουν» τις πόρτες, να αρχίσουμε αμέσως και να γίνουν τα εγκαίνια στη 200ή επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας την 25.3.2021, όπως και Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποφασίσει ! ! !

Αρκετά εμπαιχθήκαμε και παραγκωνισθήκαμε και διασυρθήκαμε μέχρι τώρα.

Ο συστηματικός εκμαυλισμός του Ελληνικού λαού εδώ και 40 χρόνια τον έχει εξαθλιώσει και άλλοτε μεν του προσέφεραν τα πάντα (π.χ. «Τζοβόλα δώστα όλα») για να τον πολτοποιήσουν με την υπερκαταναλωτική κοινωνία και άλλοτε του στερούν τον άρτο τον επιούσιο και τον οδηγούν στις αυτοκτονίες.

Με την πραγματοποίηση του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους θα ανορθωθεί και θα αναζωογονηθεί το κατατρωθέν ηθικό και εθνικό σθένος των Ελλήνων, θα επιστρέψουμε στις ρίζες μας και επικαλούμενοι το θείο έλεος, θα γλυτώσουμε από το βάραθρο της αβύσσου, που μας έχουν οδηγήσει οι ανεγκέφαλοι, ανάξιοι και φαύλοι πολιτικοί μετά του συρφετού αυτών.

http://ellasnafs.blogspot.gr/2016/04/blog-post_75.html

http://ellasnafs.blogspot.gr/2016/04/blog-post_38.html#more

http://ellasnafs.blogspot.gr/2016/04/blog-post_71.html
καὶ
https://www.fotgrammi.gr/index.php/news-tama/1070-2016-04-08-08-06-43#sthash.HiKers2b.dpuf

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *