ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ 68-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΕΓΓΡΑΦΟΝ ΤΟΥ
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
ΔΙΑ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

τὸ ὁποῖον ἀπεστάλη εἰς τὸ μέλος τοῦ Σωματείου «Οἱ Φίλοι τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους» κ. Νικόλαον Παπαχριστοδούλου, ὁ ὁποῖος ἔθεσεν σχετικὸν αἴτημα διὰ τὸ Ἱερὸν Τάμα τοῦ Ἔθνους, ὅπως τὸ χαρακτηρίζει τὸ Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον.

Στις 1:27 π.μ. Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, ο/η yuakim billis <yuakim_billis@hotmail.com> έγραψε:

ΦΑΝΑΡΙ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Αγαπητέ κύριε Παπαχριστοδούλου,

Λαμβανομένου υπ’όψιν του μεγάλου χρονικού διαστήματος που θα μεσολαβήσει μεταξύ της αποστολής του μηνύματός σας και της επιστροφής του Πατριάρχου μας από την Ελλάδα στο Φανάρι περί τας αρχάς Ιουλίου, λαμβάνω την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω αμέσως μαζί μας, προς αποτροπήν πιθανής εντυπώσεως ότι μπορεί να παρέπεσε ή να μη αξιολογήθηκε το ευγενικό μήνυμά Σας.
Κατόπιν συνεννοήσεως με την Γραμματεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη, θα ήθελα να σας γνωρίσω απαντητικώς ότι το θέμα του Ιερού Τάματος του Έθνους συνιστά μεν εξαιρετικώς ευαίσθητη και συγκινητική για όλους τους Έλληνες υπόθεση, δεν είναι όμως δυνατόν να περιληφθεί τω γε νυν στην θεματολογία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία κατέστη τελεσίδικη στην Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συνεκλήθη στο Σαμπεζύ της Γενεύης τον περασμένο Ιανουάριο….
Με εκτίμηση,

Πατήρ Ιωακείμ

 

 

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *