ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ 62-ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο επίσημος ιστοχώρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος


Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Σε πολύ καλό κλίμα η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ι.Σ.Κ.Ε.

Σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Στην πολύ σημαντική αυτή σύναξη, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Τάματος του έθνους κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος, συζητήθηκαν σημαντικά τρέχοντα θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με προσευχή και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των κεκοιμημένων μελών της και ακολούθησε, χαιρετισμός – τοποθέτηση του Προέδρου του ΙΣΚΕ. Ο π. Ιωάννης Κατωπόδης, αφού έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στην 125χρονη παρουσία του ΙΣΚΕ στο χώρο της Εκκλησίας, τόνισε με έμφαση ότι ο ΙΣΚΕ, θα συνεχίσει να λειτουργεί το ίδιο δυναμικά μέσα στην εκκλησία, κάνοντας μάλιστα με τον ίδιο στην ηγεσία του ΙΣΚΕ, ένα καινούργιο ξεκίνημα, που θα κάνει τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, ένα ισχυρό Συλλογικό όργανο, που θα μπορεί να παρεμβαίνει και να διεκδικεί. ……………………………………….

Εκτός ημερησίας διάταξης, ζήτησε και πήρε τον λόγο ο παριστάμενος Πρόεδρος του Σωματείου, «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους» κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ιερό σκοπό του Σωματείου, …………………………………………

Τον π. Σελλή διαδέχτηκε στο βήμα ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, Π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο οποίος παρουσίασε την εισήγησή του, που αφορούσε την εγγραφή νέων μελών στον Ι.Σ.Κ.Ε. «Είναι ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος, «διότι ένας ισχυρός ΙΣΚΕ, στον οποίο θα είναι, όσο το δυνατόν περισσότεροι εγγεγραμμένοι κληρικοί, μπορεί να γίνει μια μεγάλη δύναμη εκκλησιαστικής παρέμβασης στα τεκταινόμενα, για το λόγο αυτό η συσπείρωση, ει δυνατόν όλων των κληρικών της πατρίδος μας, γύρω από τον Ι.Σ.Κ.Ε, θεωρείται και είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη».

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τοποθετήσεις από πολλούς ιερείς για μείζονα θέματα που αφορούν τον Εφημεριακό Κλήρο, στην δύσκολη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα. Επίσης, η Γενική Συνέλευση, εξέφρασε τον προβληματισμό της για την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου με θέμα την «Λειτουργία ιστοσελίδων εκ μέρους εκκλησιαστικών φορέων και εκ μέρους κληρικών και μοναχών» ενώ ομόφωνα, όπως προαναφέρθηκε, αποφασίστηκε να αποσταλεί αρμοδίως το Ψήφισμα για το «Τάμα του Έθνους».

ΤΟ Δ.Σ.

Αναρτήθηκε από ΙΣΚΕ στις 5:06 μ.μ.
Ετικέτες Γενικές Συνελεύσεις
ΠΗΓΗ: http://iersynklellados.blogspot.gr/2015/02/blog-post_20.html#more

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *